Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

05. 08. 2019. 14:58 >> 14:57

DEMOKRATE

DF bi status "vječitih opozicionara"

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da su ponosni što su, kako navode, kao najjači opozicioni subjekt onemogućili DPS i DF da kao 2014. i svih ranijih godina, prevare opozicione glasače.

Poslanik DF-a Milan Knežević ocijenio je da je usvajanjem izmjena Odluke o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ozvaničena koalicija Demokratske Crne Gore i DPS-a, te da potez Demokrata neviđena opoziciona veleizdaja.

Demokrate odgovaraju da je veleizdaja opozicionih birača kada se prekrši sporazum 39 opozicionih poslanika i prekine bojkot, u momentima kada je, kako ističu, DPS na koljenima.

Navode da opoziciona javnost nije kratkog pamćenja, da se, kako ističu Demokrate, sjeća da je aktuelno izborno zakonodavstvo usvojeno glasovima DPS-a i DF-a.

-“Veleizdaja opozicionih birača je kada zajedno sa DPS-om glasaš za izborne zakone kojim pokrade izbore 2016, 2017. i 2018.”, poručuju Demokrate.
“Veleizdaja je kada se bezuslovno vratiš u "Sinđin" parlament. Veleizdaja je kada zajedno sa DPS-om odbiješ Briselski plan, a prihvatiš plan Branimira Gvozdenovića nakon tajnih dogovora”, poručuju Demokrate. 

Kažu i da je veleizdaja kada se javno zajedno sa DPS-om u Budvi glasa protiv Demokrata.

“Veleizdaja je kada decenijama obmanjuješ građane i nudiš im pobjedničke planove, od kojih je svaki gubitnički. Veleizdaja je kada prodaš DPS-u Nikšić, radi ličnih interesa. Veleizdaja je kada glasaš za Ustav zajedno sa DPS-om”, stoji u odgovoru Demokrata.

Kažu i da Knežević nije objasnio kako nešto može biti tajno, ako je prije godinu dana predstavljeno javno.

“Tajni dogovor može biti samo ulazak u radnu grupu pod uslovima DPS-a, kao što je uradio DF”, navode Demokrate.

Međutim, kako poručuju, ovolika politička galama izraz je nezadovoljstva DF-a.

“Briselski plan pomrsio je račune i omeo realizaciju dogovora sa DPS-om, koji je značio betoniranje statusa "vječitim opozicionarima", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније