Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

05. 08. 2019. 15:33 >> 15:40
19

NOVA RASPRAVA

DF neće u odbor, Demokrate ne bi bez opozicije

Demokratski front i definitivno neće učestvovati u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, kazao je za TVCG poslanik tog političkog saveza Milan Knežević.

“Nećemo učestvovati u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, a razmotrićemo i definitivno i potpuno povlačenje naša tri člana koja se nalaze u Odboru, pošto smatramo da je ovim dogovorom obesmišljen svaki vid opozicionog djelovanja i jedinstva usaglašen kroz Sporazum o budućnosti, potpisan u aprilu 2019.”, kazao je Knežević za TVCG.

Sa druge strane, iz Demokratske Crne Gore su ponovili da neće učestvovati u radu Odbora samo sa DPS-om, dodajući da vjeruju da će to tijelo ipak profunkcionisati.

“Demokratska Crna Gora za razliku od DF-a, koji je bez opozicije učestvovao u radu DPS-ovog odbora, sa DPS-om neće učestvovati u radu Odbora ukoliko u Odboru ne učestvuje opozicija, poštujući stav EU da je neophodan opšti konsenzus o poštenim izborima”, kaže za TVCG poslanik Demokrata Momo Koprivica.

On ipak vjeruje da će odbor početi sa radom.

“Vjerujem ipak da će Odbor koji je koncipiran po planu Demokrata i Ure, predstavljen u Briselu ipak profunkcionisati”, poručio je Koprivica.

Ranije danas poslanik DF-a Milan Knežević ocijenio je da je usvajanjem izmjena Odluke o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ozvaničena koalicija Demokratske Crne Gore i DPS-a, te da je potez Demokrata neviđena opoziciona veleizdaja.

Iz Demokratske Crne Gore odgovorili su da su ponosni što su, kako navode, kao najjači opozicioni subjekt onemogućili DPS i DF da kao 2014. i svih ranijih godina, prevare opozicione glasače.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније