Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

06. 08. 2019. 06:28   >>  06:28

ŠKRELJA SMATRA

Raditi brzo da na vrijeme završimo posao

Predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja očekuje da do kraja avgusta bude održana sjednica na kojoj će biti verifikovani novi članovi Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Momo Koprivica i Danilo Šaranović iz Demokratske Crne Gore.

 

Škrelja je Dnevnim novinama kazao da su rokovi za reformu zakonodavstva takvi da treba brzo raditi, kako bi na vrijeme mogli da završe posao.

"Još nije dogovoreno kada će biti sjednica Administrativnog odbora. Trebalo bi da bude održana do kraja avgusta, a nadam se i ranije”, naglasio je on.

Kandidati Demokratske Crne Gore za članove Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Momo Koprivica i Danilo Šaranović nijesu izabrani na sjednici koja je održana 1. avgusta u to tijelo, jer Adminstrativni odbor nije uspio da završi raspravu o tome do ponoći, kada se završilo proljećnje zasijedanje.

“Izašli smo iz tog problema i sada nema nikakvog razloga da ne održimo sjednicu”, kaže Škrelja.

DF je nezadovoljan što će u Odboru biti dva predstavnika Demokrata, jer im sljeduje jedno mjesto. Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić je, međutim, podnio ostavku na mjesto člana Odbora, kako bi omogućio da se ispuni zahtjev Demokrata.

“Očekujem da će opozicija učestvovati i u radu Administrativnog odbora i u Odboru za reformu zakonodavstva. Mislim da je interes svih da se završi rad na izbornom zakonodavstvu. Treba da ponudimo Skupštini neka rješenja i da spremimo da izbori 2020. godine budu prilika za svakoga. Očekujem da, konačno, svi prekinu sa nesuvislim zahtjevima i pojave se na mjestu na kojem će doprinijeti rješenju odnosno u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva. To i Evropska unija očekuje od svih nas”, zaključio je Škrelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније