Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

07. 08. 2019. 06:59   >>  11:30 1

U PODGORICI

Na sastanak opozicije dolaze URA i Demos

Sastanak u organizaciji pokreta "Odupri se 97.000" na koji su pozvani svi potpisnici Sporazuma o budućnosti zakazan je za večeras u hotelu "Nikić" u Podgorici.

 

U tom pokretu očekuju da će se kompletna opozicija odazvati na njihov poziv jer je to, kako su istakli, u ovom trenutku najmanje što su dužni građanima Crne Gore.

Predstavnici Demosa će prisustvovati sastanku, saopštio je predsjednik te partije Miodrag Lekić.

"Demos će, kako je to najavljeno i organizatorima, biti na sastanku", kazao je Lekić, prenosi Dan.

Sa druge strane, lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković smatra da to u ovom momentu nije dobar potez.

"Ja neću prisustvovati sastanku. Postoji mnogo razloga za to, a prvi je što mislim dau ovoj sadašnjoj situaciji ne možemo ništa postići. A tamo gdje se ne može ništa učiniti ne želim ni prisustvovati. Suština je u tome da, ako ćemo zajedno da radimo, onda moramo svi sve zajedno da radimo, a ako ćemo parcijalno da radimo, na da se nadgornjavamo i svađamo u opoziciji, SNP u tome neće učestvovati", poručio je Joković.

Iz Demokratske Crne Gore su ranije saopštili da će se o zakazanom sastanku odrediti na dan njegovog održavanja, s obzirom da, kako su istakli, sa njima nije vršena bilo kakva koordinacija u vezi s tim.

Kako im poziv nije stigao blagovremeno, predstavnici Ujedinjene Crne Gore neće prisustvovati sastanku.

"Nijesmo u prilici da se odazovemo pozivu za sastanak zbog ranije preuzetih obaveza. Ipak, nadamo se da ćemo se sresti kada i ako budemo blagovremeno pozvani", kazao je poslanik te stranke Goran Danilović.

Ni nezavisni poslanik Neđeljko Rudović neće večeras biti na sastanku.

"Nažalost, nisam u mogućnosti da dođem. Poziv je stigao isuviše kasno da bih mogao da se prilagodim terminu. Svakako, računajte da sam raspoložen da učestvujem u svakom vidu daljeg zajedničkog djelovanja u skladu sa ciljem koji je proklamovan tokom protesta. Molim vas da upoznate kolege i učesnike sastanka da je jedini razlog mog odsustva tehničke prirode", poručio je Rudović organizatorima.

U pokretu "Odupri se" smatraju da je neophodno da se organizuje zajednički sastanak kako bi se građanima pojasnila dešavanja na političkoj sceni.

Iz Građanekog pokreta URA su potvrdili da dolaze na saetanak.

"Dolazimo na sastanak kao potpisnici Sporazuma o budućnosti i kao partija koja stoji iza svega što je potpisano i koja se vodi svim onim što stoji u sporazumu. Uostalom, cijela opozicija je potpisala taj sporazum pred građanima", navode iz URE.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније