Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

06. 08. 2019. 13:47   >>  14:17 1

DF

"Potjernica za Šavivom da skrene pažnu sa pljačke"

Demokratski front smatra da je raspisivanje potjernice za Aronom Šavivom još jedan, kako navode, očajnički pokušaj režima da skrene pažnju sa milenijumske pljačke.

Kako navode u saopštenju, riječ je pljačkama preko fiktivnih faktura, koje su predmet istrage u aferi “Vardar” i “Klap”.

“Tako je uz agente CIA, FBI, MI-6, Mosada, dodat i britansko izraelski državljanin Aron Šaviv koji je radio marketinšku kampanju DF- a 2016. godine. U ovom trenutku, isključujući dvojicu Rusa, Šaviv je deseti strani državljanin koji se sumnjiči da je učestvovao u pokušaju državnog udara na dan izbora”, poručuju iz DF-a.

Kako ističu na spisku proširene istrage sada su petorica Amerikanaca, dvojica Izraelaca, dvojica Iračana i jedan Britanac.

“Posebno je interesantno da u trenutku rasta rejtinga DF- a, i usaglašnog dogovora Demokrata i DPS- a oko zajedničkih amandmana, SDT otvara slučaj protiv Arona Šaviva, a da godinu i šest mjeseci koliko je trajao sudski postupak, nije saslušan ni u svojstvu svjedoka. A slučaj je pokrenut samo da se zaustavi izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj”, navode u DF-u.

Poručuju i da je Aron Šaviv nakon izbora u Crnoj Gori bio angažovan u kampanji Aleksandra Vučića za predsjedničke i parlamentarne izbore, kao i u izbornoj kampanji Benjamina Netanjahuha, koji je nedavno Milu Đukanoviću uručio orden Davidove zvijezde.

“Vjerovatno sa ciljem da prikrije umiješanost izraelske države u rušenju ustavnog poretka u Crnoj Gori”, stoji u saopštenju DF-a.

SDT pitaju i gdje se, kako ističu, izgubilo navodnih sedamnaest miliona dolara koje su po tvrdnjama Katnića u Crnu Goru stigle iz Rusije.

“Ovo pitamo sa razloga kako bi DF mogao da tuži Arona Šaviva, jer je od “naših” sedamnaest miliona dolara koje su nam poslali Rusi potrošio samo dvadeset dvije hiljada evra, a to svakako nije ni pošteno a ni fino. Ali bez obzira što nam je Aron Šaviv ostao dužan oko 16 miliona i 780 hiljada dolara, izražavamo nemjerljivo zadovoljstvo zbog saradnje s njim, jer je crnogorski režim krenuo da pohapsi pola planete kako bi, samo da zdravlje posluži Milivoja Katnića, bio spriječen još jedan državni udar na dan sljedećih parlamentarnih izbora”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније