Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

07. 08. 2019. 18:48 >> 22:47
5

"ODUPRI SE"

"Sporazum nije batina za međusobne borbe u opoziciji"

Sastanak pokreta “Odupri se” sa predstavnicima opozicije završen je nakon skoro tri sata bez konkretnih zaključaka, jer mu, kako je saopšteno, nijesu prisustvovali svi potpisnici Sporazuma za budućnost. Učesnici sastanka apelovali su da se prestane sa međusobnim prepucavanjima unutar opozicije, te poručili da će bojkotovati izbore, ako se ne realizuje Briselski plan. Ocijenjeno je i da se DPS mora primorati da prihvati Vladu tehničkog jedinstva. Sastanku nijesu prisustvovali predstavnici DF-a i SDP-a.

“Duh sporazuma je prekršen mnogo ranije, nije direktno ali neke tačke jesu. Nije se radilo na jedinstvu, neke tačke koje govore o tome da se ne raspiruje mržnja su prekršene. Ova vlast neće popustiti i neće ispuniti ni jednu tačku dnevnog reda ako ne budu ispunjena dva uslova, jedinstvo opozicije i građani na ulice”, rekao je Perović.

Perović je na današnjem sastanku rekao da će se distancirati od političkih partija, i dodao da vjeruje u građanske proteste koji će prisiliti, kako kaže, opoziciju da bude jedinstvena.

Sastanku prisustvuju nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović, Anka Vukićevic i Janko Vučinić, poslanica Socijalističke narodne partije Danijela Pavićević i predstavnik Demosa Vuk Vlahović.

Na sastanak su stigli i predstavnici Građanskog pokreta URA i Demokrata, ali bez lidera te dvije stranke.

DF je prethodno istakao da neće učestvovati ni u radu Odbora ni prisustvovati današnjem sastanku opozicije.

Nijesu došli ni Socijaldemokratska partija, kao ni nezavisni poslanici Goran Danilović i Neđeljko Rudović.

Predstavnik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica rekao je da se poslanici Demokratskog fronta (DF) nisu pojavili, jer ne smiju da se suoče sa Demokratama.

"Njihovo odsustvo je dokaz da ne govore istinu",ocijenio je Koprivica.

On je kazao da je Sporazum prekršio onaj "ko je rušio opozicionu vlast u Kotoru".

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović je kazao da nije siguran da će izmjene Odluke o sveobuhvatnoj reformi izbornih zakona pomoci da se odradi sve sto je predviđeno do 15.novembra.

On je kazao da želi osnaživanje priče o tehničkoj Vladi.

Predsjednik Radnicke partije Janko Vučinić istakao je da su rješenja briselskog plana bolja u odnosu na ona koja je predviđao Odbor za reformu izbornog zakonodavstva, ali da mu fali što njime nije precizirano formiranje tehničke vlade.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније