Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

07. 08. 2019. 19:10 >> 19:10
4

DEMOKRATE

"Nastavkom bojkota tehnička vlada bila bi već realizovana"

Briselski plan i tehnička vlada davno bi bili realizovani da je 39 poslanika opozicije nastavilo sa bojkotom parlamenta, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije kazali su da su se bojkotom svojih osam poslanika i jednim Građanskog pokreta URA izborili za prihvatanje Briselskog plana.

Demokrate su kazale da je Demokratski front (DF) prekinuo jedinstveni bojkot 39 poslanika, kao i da taj politički savez jedino nikada nije prekinuo saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

„A da nijesu ti klasični prevaranti prekinuli bojkot parlamenta, odnosno da su 39 poslanika opozicije ostali u bojkotu, zamislite šta bi tek tada opozicija izborila. I Briselski plan i tehnička vlada već davno bi bili realizovani“, kaže se u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Kako su naveli, DF je sa „ogromnim oduševljenjem“, koje ni sa kim iz opozicije nije dijelio prihvatio samo plan DPS-a, dok su plan opozicije uporno odbijali.

„Ovih dana slave jedan jubilej – već su godinu članovi odbora o kojem govore ovih dana. Naravno, i to zajedno sa DPS-om. Iz tog odbora ne smiju da povuku svoje članove, jer su tako obećali Đukanoviću“, kaže se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da saradnja DF-a sa DPS-om na planu izbornog zakonodavstva nije nikakva novina.

Iz te partije naveli su da je DF u posljednje vrijeme uglavnom radio na razbijanju protesta koje je organizovao pokret Odupri se i na iniciranju svađe sa tim pokretom tokom samih protesta.

„Takođe, u jeku afere „Koverat“ njihovi najviši funkcioneri sastajali su se sa Đukanovićem.
Očigledno je da je njihova višedecenijska saradnja sa Đukanovićem i DPS-om dala rezultate jer su, da podsjetimo, neki od njihovih funkcionera isticali da imaju želju da sa DPS-om rade kao da su jedna partija“, kaže se u reagovanju.

DF, kako su kazali iz Demokratske Crne Gore, ima samo jedan zadatak – da čuva vječitu vlast i da nikada ne dozvole njenu promjenu.

„Milo Đukanović bi dao 90 odsto svog bogatstva samo da lideri DF-a budu tu gdje jesu: na braniku njegovog opstanka na vlasti, gdje su zaduženi da unose razdor i kompomituju opoziciju na svakom koraku“, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније