Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

08. 08. 2019. 07:54   >>  07:56 3

KNEŽEVIĆ

Dvije godine nemamo komunikaciju sa Šavivom

Milan Knežević kazao je za Pobjedu da Demokratski front duže od dvije godine nema nikakvu komunikaciju niti bilo kakav vid saradnje sa Aronom Šavivom, za kojim je raspisana potjernica zbog učešća u planiranju terorističkih napada uoči parlamantarnih izbora u oktobru 2016. godine.

“Nažalost, zbog institucionalne hajke koja se sprovodi nad čitavim DF-om, sa Aronom Šavivom nemamo nikakav vid, ni komunikacije, ni saradnje, duže od dvije godine”, kazao je Knežević.

On je naveo da je DF u ranijim reagovanjima jasno saopštavao da je čitav postupak, poznat pod nazivom državni udar, režimska montaža kojom je omogućeno DPS-u da sa svojim satelitima formira kompromitovanu većinu.

“Što se tiče gospodina Arona Šaviva, uvjeren sam da je njegov marketinški angažman za vrijeme izborne kampanje 2016. bio u skladu sa zakonom, i da nijednom svojom radnjom, uostalom kao i čitav DF, nije učestvovao u rušenju ustavnog poretka na dan izbora”, rekao je Knežević.

On je naveo da je njihov poslovni odnos sa Šavivom jasno evidentiran kroz finansijsku dokumentaciju koja je prošla sve moguće kontrole poslovanja od Državne revizorske institucije i Agencije za sprečavanje korupcije.

Na pitanje da prokomentariše to što je firma LLP ruskih državljana od jula do oktobra 2016. godine prebacila Šavivu 1.565.000 eura, kategoričan je da DF nema nikakva saznanja o poslovnim aranžmanima Šaviva.

“Odgovorno tvrdim da niko u DF-u nema ni direktna ni indirektna saznanja o poslovnim aranžmanima Arona Šaviva sa kompanijama ruskih državljana. Ponoviću, DF je imao potpisan ugovor o saradnji sa marketinškom agencijom Arona Šaviva, koji je u potpunosti ispoštovan istog trenutka kad su nam odblokirana finansijska sredstva od strane ASK-a. Uostalom, o prirodi saradnje sa gospodinom Aronom Šavivom, moje kolege i ja smo u svojstvu optuženih i svjedoka već govorili u dva sudska postupka koji se vode protiv DF-a”, naglasio je Knežević navodeći da odgovor na ovo pitanje treba tražiti direktno od Šaviva.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније