Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

09. 08. 2019. 13:40 >> 13:46
37

CRNOGORSKA PROTIV

Duletić: Sabor trubača je za Guču, a ne za Budvu

Odbornik Crnogorske u SO Budva Pero Duletić reagovao je na najavu da će se za dvije sedmice na Jazu održati manifestacija "Guča u Budvi". Kaže da su o tome saznali iz medija, jer predsjednik Opštine Budva nema naviku da se konsultuje i, kako dodaje, to je ogroman problem. Ističe da je saboru trubača mjesto u Guči, a ne u Budvi.

"Ni Beograd, a ni Novi Sad nemaju svoju Guču, pa ni mediteranski centar poput Budve, koji razvija svoja, osobena kulturna obilježja izdvajajući enorman budžet upravo za kulturu, nije prostor za takvu manifestaciju", rekao je Duletić.

On je dodao da su u Budvu dobrodošli gosti različitih kultura i tradicija, a da programima koje organizuje budvanska opština treba da naglašava i dalje razvija mediteranski identitet Budve.

"Zaljubljenik u sabor trubača će da ide u Guču, a u Budvu gosti dolaze zbog njenog mediteranskog šarma, nekadašnje Pjesme Mediterana i to treba potencirati. Zato Guča u Budvi svakom razumnom građaninu djeluje kao populizam kome nije mjesto u našem gradu i Crnogorska je protiv toga. Želimo da živimo Mediteran, a ne da ga sanjamo”, rekao je Duletić.

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније