Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

11. 08. 2019. 07:11   >>  07:10 7

MILAČIĆ POZIVA

Opozicija da se izdigne iz blata politike

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić ocijenio je da je opoziciji neophodno da se izdigne iz blata politike, i da prekine infantilni pristup praćen svađom koja ne donosi ništa dobro ni akterima, a naročito ne Crnoj Gori.

 

Komentarišući dešavanja na političkoj sceni u posljednjih desetak dana, Milačić je u intervjuu za Dan rekao da je nakon svega sve moguće i da se u okviru opozicionih političkih partija nerijetko ne poštuje javno data riječ, niti postoji elementarna principijelnost.

"Sve je, dakle, moguće: od najotvorenijih poziva da se ni po koju cijenu ne uđe u parlament do utrčavanja u njega, preko zaklinjanja 'ni po cijenu života sa DPS-om' do toga da vas i vaše amandmane u Skupštini zastupa taj isti DPS, pa sve do toga da direktni učesnici vlade izbornog povjerenja 2016. godine, koja je doživjela fijasko, danas najgorljivije zastupaju isti takav scenario. Niko, navodno, neće sa DPS-om, a sa druge strane samo je pitanje modaliteta kako će sa DPS-om: da li u tehničku vladu ili u kojekakve odbore. Sve u svemu, teatar neprincipijelnosti i politika u kojoj je sve, očigledno, prihvatljivo", rekao je Milačić.

Stoga neophodnim smatra izdići se iz takvog blata politike i prekinuti infantilni pristup praćen svađom koja ne donosi ništa dobro ni akterima, a naročito ne Crnoj Gori.

"Potrebno je mnogo više usredsređenosti na zajedničkog političkog neprijatelja DPS, ali i na bavljenje temama od značaja za živote običnih ljudi", rekao je on, uz ocjenu da je "ulica jedini spas od ove pošasti koja nas je zadesila u posljednje tri decenije".

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније