Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M [ Pobjeda; Dnevne novine ]

12. 08. 2019. 07:15   >>  07:54 12

KRAPOVIĆ BEZ KOMENTARA

Crnogorska pokreće inicijativu za smjenu Carevića

Crnogorska, koja je u petak obavijestila javnost da više nije dio koalicione vlasti u Budvi, iniciraće već danas smjenu aktuelnog predsjednika budvanske opštine Marka Carevića, saopšteno je nezvanično Dnevnim novinama iz te partije. Lider budvanskog odbora Demokrata Dragan Krapović saopštio je, za Pobjedu, da to ne želi da komentariše jer od Crnogorske još nijesu dobili nikakav formalni akt.

Kao kap koja je prelila čašu navodi se pokušaj “dovođenja Guče” na pjenu od mora, ali je činjenica da plan o smjeni aktuelnog predsjednika Budve postoji od ranije.

Koalicioni partneri u Budvi od Crnogorske još nijesu dobili formalno obavještenje o odluci te partije da istupi iz vlasti, saopštio je Pobjedi lider budvanskog odbora Demokrata Dragan Krapović, napominjući da će tek nakon toga Demokrate odlučiti o ostanku ili eventualnom napuštanju koalicije.

"Za sada ne bih ništa komentarisao, jer mi od Crnogorske još nijesmo dobili nikakav formalni akt. Postoji način kako se to radi, a ne preko medija", kratko je rekao Krapović Pobjedi.

Podsjećamo, predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović saopštio je u subotu da ta partija više nije dio vladajuće koalicije u Budvi, te da njeni predstavnici više neće učestvovati na koalicionim sastancima.

Odluku o istupanju iz koalicije Bulatović je obrazložio, kako je naveo, nepodnošljivim primitivizmom, neznanjem i pohlepom pojedinih funkcionera Demokratskog fronta.

"Mi u takvom društvu dalje ne želimo da provedemo ni dana", poručio je Bulatović i istakao kako su Front i Demokratska partija socijalista poput blizanaca.

"Nema te kombinacije i prevare kojom su ovladali u DPS-u, a koju do savršenstva nijesu doveli funkcioneri DF-a. Oni jedni od drugih uče, jedni druge dopunjavaju i za Budvu i za Crnu Goru je spasonosna situacija u kojoj će DPS i DF zajedno imati nedovoljno glasova da bi na bilo što mogli presudno da utiču. Naši dalji potezi biće usmjereni ka istrajnoj političkoj borbi da građanske i emancipatorske snage u Crnoj Gori nadjačaju DPS i DF, kako bismo konačno stvorili uslove za život u uređenoj i pravednoj državi", zaključio je Bulatović u saopštenju.

Vladajuća koalicija u Budvi odavno je na klimavim nogama, budući da su nedavno i Demokrate, nakon dva uzastopna preglasavanja od odbornika Fronta i DPS-a u lokalnom parlamentu, saopštili da će razmotri dalje učešće u vlasti.

Inače, opstanak koalicije na vlasti u Budvi sredinom prošle godine spasila je upravo Crnogorska odlukom da uđe u lokalnu vlast, čime se tada izašlo iz višemjesečne političke krize usljed neodržavanja sjednica lokalnog parlamenta.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније