Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 08. 2019. 14:40 >> 14:40
2

DEMOKRATE PORUČILE

Da opozicija nije prekinula bojkot, imali bi fer izbore

Da je dio opozicije ostao privržen dogovoru i da nije prekidao bojkot Skupštine, imali bi već odavno reformisano izborno zakonodavstvo i prve fer i slobodne izbore, zaključeno je na sastanku mjesnoh odbora Demokrata u Nikšiću sa rukovodstvom te partije.

boxPluginImg

 

Na radnom sastanku predsjednika Demokrata Alekse Bečića sa rukovodstvima mjesnih odbora Demokratske Crne Gore u opštinskoj organizaciji Nikšić utvrđen je nastavak rasta podrške toj partiji u gradu pod Trebjesom, ali i uključivanje velikog broja članova u rad organa partije.

Kako se navodi, zajedničkom analzom zaključeno je da su mjesni odbori spremni da se u punom kapacitetu uključe u predstojeće partijske aktivnosti.

“Na sastanku je od strane rukovodstva mjesnih odbora izraženo zadovoljstvo konačnim prihvatanjem Briselskog plana, nakon gotovo godinu dana uporne i dosledne borbe”, navodi se u saopštenju.

Kakos u kazali iz Demokratske CG, jasno naglašena međunarodna podrška planu Demokrata za sveobuhvatnu izbornu reformu predstavlja još jedan argument, da je, kako se navodi, DPS kapitulirao bezvoljnim prihvatanjem rješenja protiv kojih se godinu dana grčevito borio.

“Da je dio opozicije ostao privržen dogovoru i da nije prekidao bojkot skupštine, imali bi već odavno reformisano izborno zakonodavstvo i prve fer i slobodne izbore”, jedan od zaključaka mjesnih odbora Demokrata Nikšića.

Na sastanku je zaključeno da su Demokrate kao i svih prethodnih puta nakon neargumentovanih napada i podmetanja, opet izašle još jače i pokazale da su odgovorna, stručna i evropska partija koja radi u interesu svih građana Crne Gore.

“U dijelu sastanka koji se odnosio na naredne aktivnosti Demokratske Crne Gore, rukovodstva mjesnih odbora su upoznata sa planom za sprovođenje građanskog bunta u slučaj da vlast ne prihvati slobodne i poštene izborne uslove. Predstavljeni su jasni koraci za nastavak borbe za slobodne izbore koji će sasvim sigurno dovesti do promjene vlasti u Crnoj Gori. Kako se upornost, dosljednost i međunarodna aktivnost Demokrata isplatila kroz prihvatanje Briselskog plana, tako će i naredni koraci biti još snažniji sve do konačne pobjede”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније