Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

13. 08. 2019. 18:55   >>  14. 08. 2019. 13:43 55

DPS

Srbija nije više "tamo daleko", nego sve dalje i dalje

Humanitarni koncert u Herceg Novom poslužio je kao paravan za političke svrhe, a takozvani humanisti misle da Crna Gora ni danas nije svoja, samostalna i nezavisna, poručuju iz DPS-a.

Manifestaciju “Trg od ćirilice” koju je u Herceg Novom organizovala Mitropolija crnogorsko primorska, sinoć je obilježio nastup Vlada Gerorgijeva koji je pjevao "Tamo daleko" i “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”. Skupu su između ostalih prisustvovali i funkcioneri Demokratskog fronta. Organizatori tvrde da su prikupljena novčana sredstva namijenjena obnovi manastira Banjska na Kosovu i metohiji i obnovi manastira Sv. arhangela Mihaila na Miholjskoj Prevlaci.

“Tzv. humanisti, na tzv. humanitarnom koncertu održanom u Herceg Novom, otvoreno su pokazali svim građanima Crne Gore što misle o njima i o Crnoj Gori. Tako su zapravo najbolje predstavili sebe. Logično bi bilo da se saopštenjem oglasio bilo ko iz Srbije, makar i Bećković Matija da viteški odbrani zemlju iz koje potiče. Zato u odsustvu istog, da se ne bi ćerali, a ćerat ćemo se ako bude trebalo, tzv. humanitarnim koncertom u Novom, Srbija više nije „tamo daleko“, nego sve dalje i dalje”, poručuju iz DPS-a.

Kažu i da tzv. humanisti misle da je Crna Gora dobra samo kada se iz nje skupljaju prilozi i šalju van Crne Gore.

“Tzv. humanisti misle da je Crna Gora dobra samo kada se u njoj ne plaća porez na tzv. humanitarne koncerte. Tzv. humanisti misle da je Crna Gora dobra samo kada humanitarni koncerti služe kao paravan za političke svrhe. Tzv. humanisti misle da je Crna Gora dobra samo kada ćuti. Tzv. humanisti misle da Crna Gora ni danas nije svoja, samostalna i nezavisna”, stoji u saopštenju DPS-a.

Na političkom skupu, koji se, kako kažu u DPS-u, ne može održati van turističke sezone, jer ne bi imao ko da dođe, pokazali su se svi.

“Od prvih redova u kojima se ne zna ko je koga više cjelivao i đe, preko publike na prečac osvojene neodržanim promocijama Turističke organizacije i Opštine, pa do pjevača, dežurnog mrzitelja Crne Gore. O poslovnim vezama istog, Turističke organizacije koja se prepoznaje po promociji lica sa raspisane potjernice i Opštine kojom složno upravljaju ovi što se tobože svađaju, drugom prilikom.

Pokazali su se, poručuju iz DPS-a, i organizatori tzv. turističke manifestacije „Trg od ćirilice“ u okviru koje je održan turističko-politički koncert, kao i niz drugih događaja koji imaju veze sa turizmom koliko i političke partije koje vode Herceg Novi sa demokratijom.

“Očekujemo da će svi zajedno biti prisutni na tzv. Svetostefanskom saboru na kojem će pored episkopa, zasigurno učešće uzeti i predstavnici političkih partija i Opštine Herceg Novi. Vjerujemo da će se dobro bratski iscjelivati, još bolje sakriti sve što znaju jedni o drugima, i da će ih na kraju, kada pućnu bijeli dim kao znak pomirenja, dočekati bakljada u duginim bojama istih onih koji su je priredili sinoć”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари55

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније