Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

14. 08. 2019. 07:23 >> 08:51
3

BULATOVIĆ O BUDVI

Predsjedništvo, pa formalno napuštanje koalicije

Crnogorska ni juče, četiri dana nakon što su javnosti saopštili da napuštaju vladajuću koaliciju u Budvi, koalicionim partnerima nije uputila formalan akt kojim bi ih i zvanično obavijestila o raskidu saveza, sprenosi Pobjeda.

Lider budvanskog odbora te partije, Vladimir Bulatović, u izjavi za Pobjedu, juče nije mogao da precizira kada će se to tačno desiti.

Podsjetimo, dan ranije potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka je najavio da će formalni akt biti upućen u utorak, što se nije dogodilo.

Bulatović sada, međutim, ne isključuje mogućnost da će formalni akt biti upućen tek nakon sjednice Predsjedništva Opštinskog odbora Crnogorske, koji se očekuje do kraja nedjelje.

"Ako je rečeno da će biti poslat, biće poslat. Ne bježimo od toga i ne znam što je muka. Čeka se sjednica Predsjedništva na kojoj ćemo razmotriti sve dalje korake, a formalni akt će biti poslat sa svim navedenim razlozima koji su nas doveli do napuštanja koalicije", rekao je Bulatović Pobjedi.

Istakao je i da je za pisanje tog akta potrebno vrijeme, budući da Crnogorska, kako je objasnio, želi da bude korektna prema koalicionim partnerima i da u tom dokumentu navede sve što je prethodilo njihovoj odluci o izlasku iz vlasti.

"Nije u redu, ni prema njima, da im ne kažemo zašto izlazimo. Navešćemo sve od generalnih zamjerki do pojedinačnih detalja. Hoćemo da budemo korektni prema njima", zaključio je Bulatović.

Da Crnogorska više nije dio vladajući koalicije u Budvi javnosti je u subotu saopštio upravo Bulatović. Odluku je obrazložio „nepodnošljivim primitivizmom, neznanjem i pohlepom pojedinih funkcionera Demokratskog fronta“.

Svemu je, podsjećamo, prethodila najava da će na Jazu biti organizovana manifestacija "Guča u Budvi", od koje se kasnije odustalo.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније