Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

14. 08. 2019. 18:46 >> 23:33
1

SMOLOVIĆ UPUTIO IZVINJENJE

Uklonjen šovinistički grafit u Bijelom Polju

Nadležne službe uklonile su grafit "Smrt Hrvatu" u Bijelom Polju, istakao je predsjednik Opštine Petar Smolović, uputivši izvinjenje zbog "poteza neodgovornog pojedinca ili pojedinaca koji su neprimjerenim postupkom željeli da pošalju lošu poruku o našem gradu".

 

"Takođe, predsjednik Smolović je pozvao predsjednika HGI Adrijana Vuksanovića, kako bi izrazio žaljenje zbog tog neprimjerenog ispada. Takav ispad, složili su se prilikom telefonskog razgovora, nije stvarna slika zajedničkog suživota u Bijelom Polju, gradu svih vjera i konfesija, kao što i to znaju građani hrvatske nacionalnosti, kojih u Bijelom Polju ima oko 40, ali i pripadnici ostalih nacionalnih manjina u našem gradu", naglasili su iz Opštine Bijelo Polje.

Kako se navodi u saopštenju, građani Bijelog Polja su u mnogo težim vremenima pokazali zrelost i odgovornost, kao što je multivjerski i multinacionalni sklad u tom gradu primjer kako se u jednoj sredini slažu i poštuju komšije.

"Takav slučaj je i kroz istoriju na koju smo posebno ponosni, tokom koje su Bjelopoljci uvijek bili na strani pobjedničke, slobodarske i antifašističke ideje. Sigurni da ćemo ubuduće svi zajedno čuvati i njegovati naše komšijske i bratske odnose, a pozivamo nadležne institucije da urade sve da otkriju vinovnika ili vinovnike, ovog nečasnog natpisa", istakli su iz Opštine Bijelo Polje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније