Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 08. 2019. 14:15 >> 14:15
2

URA TVRDI

Bili obezbijeđeni, a dobili stanove i kredite

Potpredsjednik GP URA Filip Adžić kazao je da zabrinjava činjenica da nije bilo odgovornosti i da ni jedna nadležna institucija nije još reagovala budući da je, kako tvrdi, Vlada više od 95 odsto stanova ili kredita pod povoljnim uslovima dodijelila funkcionerima koji su već imali riješeno stambeno pitanje ili su i ranije koristili te beneficije.

 “Istraživački tim GP URA utvrdio je da je više od 95 odsto dodijeljenih stanova ili kredita po povlašćenim uslovima otišlo ljudima koji nijesu bili u stanju neriješenog stambenog pitanja, ili su već dobijali stambene kredite po povlašćenim uslovima”, naveo je Adžić.

On je naglasio da oni nikako nijesu mogli da budu korisnici te beneficije.

Iz GP URA pozvali su Agenciju za sprječavanje korupcije (ASK) da ispita sve funkcionere, bez obzira na to da li pripadaju vlasti ili opoziciji, kao i da odgovore javnosti kako je moguće da pojedini funkcioneri vlasti nijesu prijavili nekretnine ili prihode članova svojih domaćinstava.

Prema riječima Adžića, jedan od najflagrantnijih primjera nenamjenskog i nepravednog dodijeljivanja stambenih kredita je šefu Kabineta premijera, Dragoljubu Bulatoviću i njegovoj supruzi Tatjani Bulatović, koja je sekretarka u Ministarstvu sporta.

Oni su, kako je naveo Adžić, dobili kredite po povlašćenim uslovima dva puta, u vrijednosti od 20 hiljada i 35 hiljada eur, a rata za vraćanje tih kredita je 35,35 eur.

Adžić je kazao da je specifično da su Bulatović i njegova supruga u momentu dobijanja kredita već imali riješeno stambeno pitanje, i to u vidu vrijednih nekretnina - kuće od 128 metara kvadratnih na placu od 700 metara kvadratnih u Podgorici i stana od 42 metra kvadratna.

On je rekao da su Bulatović i njegova supruga u godini dobijanja kredita od 35 hiljada eura prijavili godišnji prihod od 45,7 hiljada.

“Da ovoj zloupotrebi ovdje nije kraj svjedoči i momenat podizanja kredita, i prvog i drugog, koji se savršeno poklapa sa momentum kupovine placa u Kolašinu i izgradnje manje luksuzne zgrade u tom gradu”, naveo je Adžić.

Kako je dodao, Bulatović i njegova supruga su novac za rješavaje stambenog pitanja trošili za kupovinu placa u Kolašinu i izgradnju manje luksuzne zgrade.

Adžić je poručio da će URA pokušati da reaguje i ispravi “anomalije koje su namjerno napravljene u zakonu kako bi povlašćeni pojedinci mogli da ih zloupotrebljavaju i nepravedno uzimaju novac koji izdvajaju poreski obaveznici, odnosno građani”.

Na pitanje da li očekuje da će u ovim slučajevima reagovati ASK, on je odgovorio da vjeruje da se u nekom narednom periodu moraju desiti promjene i da mora doći do poštovanja zakona u Crnoj Gori.

On je naveo da je, zbog neodgovorne politike i zloupotreba, Crnu Goru od 2006. godine napustilo više od 60 hiljada ljudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније