Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ rts.rs ]

16. 08. 2019. 12:25 >> 12:31
37

DAČIĆ

U Srbiji se pjevaju crnogorske pjesme, pa niko ne reaguje

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je da ne vidi ništa loše u održavanju humanitarnog koncerta za Srbe na Kosovu u Herceg Novom, kao ni u pjevanju srpske pjesme "Tamo daleko".

Komentarišući najavu vlasti Crne Gore da će podići krivične prijave protiv organizatora humanitarnog koncerta, Dačić je naveo da Srbija želi korektne odnose sa svima.

"Mi nemamo bliži narod od crnogorskog, ali je za ljubav potrebno dvoje. Ne znam šta je loše u humanitarnom koncertu za Srbe na Kosovu i Metohiji. Ne znam šta je loše u srpskim pjesmama, sa "Tamo daleko", koja nema nikakve veze sa aktuelnim dešavanjima. Toliko ima crnogorskih pjesmama u Srbiji, i niko nije reagovao", kazao je Dačić, za RTS.

Dodaje da bi bilo u interesu svih da se spuste tenzije.

"Zamislite da ima Albanaca trećina u Crnoj Gori koliko ima Srba. Da li bi se tako ponašali prema njima. Vidite kako se u Sjevernoj Makedoniji ponašaju prema Albancima. Prava Srba u Crnoj Gori – ako su Srbi opozicija u Crnoj Gori, ne znači da nemaju pravo", zaključio je Dačić.

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније