Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG; Objavila: M.M ]

16. 08. 2019. 20:29 >> 20:33

I DALJE NAPETO

Smjena u Budvi, za sada, arhivirana

Politička situacija u Budvi i dalje je napeta, ali partije koje čine vlast za sada su odlučile da ne ruše vlast i predsjednika Opštine Marka Carevića. Od toga je prije svih odustala Crnogorska, ali će zvanično naredne sedmice donijeti konačnu odluku. U opozicionom DPS-u smatraju da je to stišavanje atmosfere poslije najavljene ili neke druge Guče i očekuju da će politička agonija potrajati.

Danima, u finišu sezone iz prijestonice turizma umjesto turističkih stižu političke vijesti koje kažu da je lokalna vlast pred pucanjem. Za prvog čovjeka Budve sva ta galama je dovoljno glasna.

"Iskren da budem nekako mi je to sada po strani, jer sam skoncentrisan na turističku sezonu", kaže Marko Carević predsjednik Opštine.

Pojedini partneri u koalicijii su međutim bili skoncentrisani na njegovo rušenje.

Prije svih Crnogorska, koja je ranije najavila preispitivanje podrške predsjedniku Opštine.

Sada, kako kažu, čekaju da vide da li će se oduprijeti budvanskoj DF centrali odnosno, jednom od lidera tog saveza Andriji Mandiću.

"Jasno je da je vrh DF-a jednostavno pokušao da sruši vlast u Budvi i da za to optuži Demokratsku CG," kaže Dragan Krapović.

"Očekujemo od predsjednika opštine da jasno i glasno kaže da li on podržava ovu inicijativu centrale DF-a za rušenje vlasti u Budvi", rekao je Miodrag Čučka iz Crnogorske.

"Mi ćemo naredne nedjelje da imamo Predsjedništvo i tu ce biti odlučeno o daljim koracima Crnogorske", rekao je Čučka.

"Mi smo trezveno stali na loptu i malo razmislili. Dobro je da hladne glave, prije nego što dođe do nekih konačnih odluka u ovom trenutku status kvo", kaže Krapović.

U opozicionom DPS- u svemu recenom ne vjeruju ni riječ.

"Ipak vlast je značajnija za Crnogorsku nego što su dubioze i sve razlike, ipak je to za Crnogorsku jače. Međutim mi u DPS-u ne vjerujemo da će do toga doći, već da je to stišavanje atmosfere poslije najavljene Guče ili neke druge Guce i da ćemo imati agoniju koja će trajati," kaže Jelušić.

A da kriza traje podsjeća bivši političar, danas budući kandidat za odbornika Ljubo Filipović. No podsjeća i na to da ona nije dovela do rušenja vlasti. Na osnovu onog što je bilo, sluti šta će biti.

"Budva je postala mjesto uhljebljenja ne samo za lokalne aktiviste vec i partijske aktiviste iz cijele CG i to je ono što veže ovu vlast , a nema čvršćeg vezivnog materijala od tog ličnog interesa", rekao je Filipović.

Ipak u kom pravcu će politika u Budvi poći nije jasno kazala ova sedmica. Sada se čeka da to uradi naredna.

Tatjana Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније