Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

19. 08. 2019. 14:48   >>  19:37

ADMINISTRATIVNI ODBOR

Nastavak sjednice najvjerovatnije u petak

Nastavak sjednice Administrativnog odbora, na kojoj će se raspravljati o popuni Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, još nije zakazan. Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kaže da zbog godišnjih odmora predpostavlja da će se sjednica održati u petak.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da još nije određen termin za nastavak sjednice tog tijela.

“Kako sada stvari stoje, najvjerovatnije će biti u petak, ali nijesam još zakazao nastavak sjednice”, rekao je on.

Demokrate su predložile Moma Koprivicu i Danila Šaranovića za članove Odbora, ali se o predlogu nije glasalo na plenumu, jer Administrativni odbor nije završio raspravu o tome do kraja proljećnjeg zasijedanja.

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) optužili su kolege iz Demokratskog fronta (DF) da su opstruirali izbor Koprivice i Šaranovića, jer su "raširili" raspravu kako se ne bi završila 31. jula do ponoći.

Odbor se sastao i sjutradan, ali je sjednica odgođena dok Izmjene i dopune odluke o obrazovanju Odbora ne budu objavljene u Službenom listu Crne Gore.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević na toj sjednici predložio je da se svim poslaničkim klubovima i vlasti i opozicije, nakon što izmjena Odluke stupi na snagu, pošalje novi zahtjev kako bi se svaki klub poslanika izjasnio ko će biti njegov predstavnik u Odboru.

Administrativni odbor na toj sjedinici, koja je održana 1. avgusta, nije se izjasnio o predlogu Konjevića.

Na toj sjednici Administrativnog odbora, poslanik DF-a Milutin Đukanovic predložio je da taj politički savez ima tri predstavnika u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, a poslanički klubovi Demokrate, Socijalistička narodna partija (SNP) - Demos, SDP i Klub nezavisnih poslanika po jednog predstavnika.

On je tada naveo da Demokratska Crna Gora predlaže dva svoja člana u Odbor, a kako je ocijenio, nema prava osim na jednog.

“Stanje što se tiče opozicionih predstavnika u Odboru mora da bude sljedeće – DF tri člana, a Demokrate, SNP-Demos, SDP, nezavisni poslanici po jednog”, kazao je ranije Đukanović.

Šef Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović kazao je da tom klubu pripada jedno mjesto u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i da bi svako drugo rješenje bilo grubo kršenje zakona.

“Član 5 je potpuno precizan. Od sedam opozicionih mjesta tri pripadaju najbrojnijem klubu DF-u, a po jedno ostalim opozicionim klubovima kojih je četiri”, rekao je Damjanović.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je popuna Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva zakazana je za petak.

Zasjedanje je zakazao predsjednik Skupštine Ivan Brajović, na osnovu zahtjeva poslanika Demokratske partije socijalista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније