Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

19. 08. 2019. 16:38   >>  16:38 3

VUJOVIĆ PORUČIO

"Ne smijemo dozvoliti nacionalističke performanse"

Crna Gora je utemeljena kao građanska država, sve vjere i nacije su njeno bogatstvo i zato ne smije dozvoliti bilo kakve i bilo čije nacionalističke performanse kojima se ugrožava njeno građansko biće, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

 

„Građansko biće države je suviše vrijedno obilježje i njena temeljna ustavna, socijalna i politička vrijednost da bi se dozvolilo nacionalistima raznih boja da se prepucavaju preko leđa Crne Gore, čime svjedočimo ovih dana“, kazao je generalni sekretar te stranke, Ivan Vujović.

Prema njegovim riječima, emancipatorski, antiratni, suverenistički pokret 90-ih godina prošlog vijeka, čiji je jedan od stubova bio SDP, nastao je upravo na odbrani dominantno od jednog nacionalizma, čuvajući dostojanstvo i pravo svakog građanina Crne Gore države da bude svoj na svome.

„Kako je građanska Crna Gora u tom teškom vremenu uspjela da pobijedi nacional-šovinistiku politiku jasno je da će i danas, kao dio evroatlantske porodice naroda, izaći na kraj sa svima koji namjeravaju da urušavaju građanske temelje promovišući taj ili neki drugi nacionalizam“, istakao je Vujović.

On je u saopštenju naveo da je građansko i multietničko biće, koje je građeno vjekovima, snažna garancija odbrane od raznih nacionalističkih orgijanja.

„Zato je pogrešna kalkulacija nacionalista raznih boja da će kroz delegitimaciju ovakve vlasti, koja širi nepravdu na svakom koraku, obesmisliti i samu suštinu države koju smo obnovili 2006. godine“, kazao je Vujović.

On je poručio da Crna Gora neće biti talac bilo čijeg nacionalizma.

„To mora biti jasno kako onima koji su nedavno “oslobađali” naše more, tako i onima koji misle da im članstvo u nacionalnoj partiji daje za pravo da ne poštuju zakone ove države, ili čak da prave zabrane od djelova teritorije Crne Gore određujući ko jeste a ko nije dobrodošao“, istakao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније