Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

21. 08. 2019. 12:38 >> 12:38

ŠKRELJA O ODBORU

Može biti opstrukcije u radu

Administrativni odbor sjutra će raspravljati o popuni Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Prema dnevnom redu, Administrativni odbor predložiće razrješenje jednog i izbor dva člana Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja rekao je agenciji Mina da su, kao većina u parlamentu, spremni da daju zeleno svjetlo nastavku rada Odbora, jer "vrijeme neumitno teče".

Upitan da li očekuje da će biti postignut dogovor o popuni Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, on je naveo da nema nijednog razloga da ne završe to što je započeto.

“Ne mogu sada sa sigurnošću da kažem, ali nema nijednog razloga da to što smo započeli ne završimo. Ipak, uzimajući u obzir ono što čujemo u posljednje vrijeme, može doći i do opstrukcije”, kazao je Škrelja. 

Odlukom o formiranju Odbora predviđeno je da to tijelo ima 14 članova, i to po sedam iz parlamentarne većine i opozicije.

Opozicioni članovi u Odboru su Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović i Branka Bošnjak iz DF-a, Raško Konjević iz SDP-a i Neđeljko Rudović iz Kluba SNP-Demos. 

Kandidati Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović 31. jula nijesu izabrani u Odbor, jer Administrativni odbor nije završio raspravu o tome do ponoći, kada je moralo da se završi proljećno zasijedanje. 

Predsjednik Kluba poslanika Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović, kazao je da su njihovi predstavnici zamrznuli rad u tom odboru.

On je agenciji Mina rekao da će poslanici DF-a prisustvovati sjutrašnjoj sjednici Administrativnog odbora, kao i zasjedanju Skupštine koja je zakazana za petak.

„Učestvovaćemo sjutra na Administrativnom odboru, preksjutra na Skupštini, a u narednom periodu odlučićemo o daljem učešću naših poslanika u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva“, kazao je Đukanović.

Šef Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović je kazao da će prije sjednice Administrativnog odbora odlučiti da li će popuniti mjesto koje im pripada i predložiti svog člana u Odboru.

„Što bi mi žurili kad ne žuri cijela država, ni sa sjednicom Odbora, ni sa plenumom? Mi ćemo, svakako, blagovremeno imati odluku“, rekao je Damjanović.

On je kazao da će o učešću u radu Odbora odlučiti nakon sjednice Skupštine, kad budu, kako je naveo, imali bilans sjednice.

„I, shodno odluci u Odboru, onda ćemo se dogovarati s ostatkom opozicije“, rekao je Damjanović agenciji Mina.

On je ranije kazao da Posebnom klubu poslanika pripada jedno mjesto u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva i da bi svako drugo rješenje bilo grubo kršenje zakona.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je popuna Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva zakazana je za petak, na predlog poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније