Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 08. 2019. 18:33   >>  18:46

DEMOKRETE PODNIJELE INICIJATIVU

"Što prije izvršiti inspekcijski nadzor u Opštini Kotor"

Demokratska Crna Gora podnijela je inicijativu za vanredni inspekcijski nadzor u Opštini Kotor ministarski javne uprave Suzani Pribilović i generalnoj direktorici za lokalnu upravu Jadranki Vukčević.

"U saznanju smo da je u okviru organa lokalne uprave došlo do imenovanja vršilaca dužnosti glavnog administratora i visoko rukovodnog kadra i to svih sekretara sekretarijata i direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, sve suprotno odredbama člana 61. Zakona o državnim službenicima i namještenicima i člana 124. Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i drugim zakonskim odredbama. Takođe zahtjevamo da u okviru vanrednog inspekcijskog nadzora, pored kršenja ovih zakonskih odredaba, izvršite i kontrolu da li imenovana i postavljena lica ispunjavaju zakonom predviđene uslove za obavljanje poslova na koja su imenovana i postavljena", navodi se u inicijativi.

Demokrate zahtijevaju, kako ističu, i da upravni inspektor u što hitnijem roku izvrši vanredni inspekcijski nadzor nad svim imenovanjima svog visoko rukovodnog kadra u opštini Kotor, sačini zapisnik i preduzme sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se poništile poslijedice ovakvih pravnih akata i zabranilo dalje obavljanje funkcije nezakonito imenovanim i postavljenim licima.

U obraćanju ministarki Pribilović navode da su uvjereni da ni ovog puta neće postupati u skladu sa zakonom, tj. da će, kako dodaju, ona učiniti sve da ne dođe do vanrednog inspekcijskog nadzora, iako je u prethodnom periodu i na "anonimne" inicijative slala inspektore po hitnom postupku.

"Imajući to u vidu, našu inicijativu ćemo učiniti dostupnu medijima, kako bi cjelokupna crnogorska javnost mogla da svjedoči nastavku kršenja zakona države Crne Gore. Ostaje nam samo da vidimo ko će u dvojcu Pribilović – Aprcović ovog puta biti označen kao kršitelj zakona, gospodin Aprcović koji ga je ovim imenovanjima već prekrišio ili Vi, nečinjenjem u zaštiti gospodina Aprcovića", zaključili su u inicijativi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније