Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

28. 08. 2019. 15:41 >> 15:41

VUKSANOVIĆ S KEMP

SDP spreman za dijalog oko reformi zakonodavastva

SDP je spreman za dijalog, kako oko reformi zakonodavstva, tako i oko pitanja modela implementacije eventualno dogovorenih rješenja, što je ključni aspekt u kreiranju demokratskog izbornog ambijenta, jer je adekvatna primjena i kontrola izbornog procesa suštinsko pitanje kojem treba da se posvete svi politički akteri, kazala je predsjednica te martije Draginja Vuksanović Stanković na sastanku s ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Alison Kemp.

"Vuksanović Stanković upoznala je ambasadorku sa svojom inicijativom za poziv liderima opozicionih partija u cilju definisanja zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti oko uslova za fer i slobodne izbore. Predsjednica SDP-a je naglasila da je neophodno, kroz unutaropozicioni dijalog onih subjekata koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, doprinijeti većoj ozbiljnosti i konstruktivnosti posebno imajući u vidu važan politički trenutak i procese koji slijede", saopšteno je iz SDP-a.

Kako su istakli, poznat je stav SDP oko tehničke Vlade kao najboljeg modela implementacije i kontrole izbornog procesa.

"Sagovornice su se saglasile da se suština reformi izbornog zakonodavstva ne ogleda samo u izmjenama postojećeg izbornog zakona već i potpunoj depolitizaciji institucija na koje je posebno ukazao Izvještaj Evropske komisije, prije svega Radio Televizije Crne Gore, Državne izborne Komisije i Agencije za spriječavanje korupcije. Sagovornice su se takodje saglasile da je imajući u vidu važnost političkih procesa koji slijede neophodno da svi politički subjekti i njihovi lideri budu na visini potrebne odgovornosti", naveli su iz SDP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније