Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

(Mina)

28. 08. 2019. 17:27 >> 17:34
1

BRAJOVIĆ - LAJKERT

Njemačka jak saveznik Crne Gore

Poslanički klub Hrišćansko demokratske unije/Hrišćansko socijalne unije (CDU/CSU) snažno podržava proširenje Evropske unije, posebno na države koje reflektuju stabilnost kao što je to Crna Gora, saopštila je poslanica njemačkog Bundestaga Katja Lajkert.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas Lajkert, koja je zamjenica predsjednika tog poslaničkog kluba u Bundestagu.

Lajkert, koja je u poslaničkom klubu CDU/CSU nadležna za evropska pitanja, kazala je da je fokus njenog rada region Zapadnog Balkana.

"Saglasivši se sa ocjenom Brajovića da su konsolidacija EU i proširenje dva komplementarna procesa, naglasila je da oni snažno podržavaju proširenje Unije, posebno na države koje reflektuju stabilnost kao što je to slučaj sa Crnom Gorom", navodi se u saopštenju.

Lajkert je, kako je saopšteno, potvrdila podršku Bundestaga crnogorskoj Skupštini, ističući da Crna Gora u Njemačkoj ima jakog saveznika.

"Govoreći da je Crna Gora značajan partner izrazila je interesovanje za dalje jačanje bilateralne saradnje posebno u oblasti energetike", dodaje se u saopštenju.

Kako su rekli iz Skupštine, tokom sastanka naglašen je značaj snažnije afirmacije politike proširenja EU uz puno poštovanje prinicipa regate.

Brajović je naglasio interes Crne Gore da stalno unaprjeđuje prijateljske odnose i saradnju sa Njemačkom, pri čemu se posebno osvrnuo na važnost snaženja ekonomskih odnosa.

„Sa tim u vezi istakao je značaj održavanja postojeće dobre dinamike političkog dijaloga na najvišem nivou i činjenicu da intenziviranje parlamentarne saradnje podsticajno djeluje na snaženje sveukupnih odnosa između dvije države“, navodi se u saopštenju.

Brajović je upoznao sagovornicu sa prilikama na unutrašnjem društveno-političkom planu, aktuelnom situacijom u regionu i posebno sa radom Skupštine.

„Akcentujući uvjerenje da će sve parlamentarne partije pokazati neophodan stepen odgovornosti prema građanima ukazao je na značaj rada skupštinskog tijela za reformu izbornog i drugog zakonodavstva“, dodaje se u saopštenju.

Brajović je podsjetio na inicijativnost vladajuće koalicije i spremnost da bez uslovljavanja radi na unaprjeđenju izbornog ambijenta i jačanju povjerenja građana u izborni proces.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније