Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 08. 2019. 19:18 >> 19:21

DPS O DEMOKRATAMA

"Tolerantni smo zbog viših ciljeva"

Iz Demokratske partije socijalista su saopštili da su prema izjavama iz Demokratske Crne Gore tolerantni zbog viših političkih ciljeva, prije svega unapređenja izbornog ambijenta.

"Tolerantni smo na sve laži i klevete kojima Demokrate nastoje da po svaku cijenu sebi obezbijede alibi što su glasovima DPS-a dobili dva člana u Odboru, i što je odluka o formiranju Odbora prethodno izmijenjena na osnovu zajedničke inicijative DCG i vladajuće većine", poručio je poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

Kako dodaje, ponašanje u ovoj fazi razumiju kao dio demokratskog sazrijevanja.

"Očito je da u njihovom neozbiljnom doživljaju politike, razgovarati sa svima znači slabost, a ne osnovnu vrijednost parlamentarne demokratije?! Ipak, moraju početi da se na takvu praksu navikavaju. Naš cilj je da permanentno unapređujemo izborne zakone i izborni ambijent, u koji, sudeći po izlaznosti na svim prethodnim izborima, građani imaju visok stepen povjerenja. Takođe, ocjene sa svih relevantnih međunarodnih adresa glase da su svi prethodni izbori bili pošteni i fer", smatra Anđušić.

On ističe da su u DPS-u zainteresovani da dodatno unaprijede izborne zakone, kako bi otkloni sve eventualne sumnje u kvalitet i transparentnost izbornog procesa.

"Zašto? Zato što DPS-u najviše odgovara ambijent u kojem niko nema mogućnost da traži opravdanje za svoj izborni poraz. Čini se da su u opoziciji svjesni da će nas rad u Odboru dovesti do ambijenta u kojem neće postojati izgovor za izborni poraz, pa se grčevito bore da, ako ne opstruiraju, a ono makar odgode dan kada će konačno morati da priznaju poraz i time preuzmu odgovornost pred svojim biračima, odnosno podnesu ostavke i trajno napuste politiku", objašnjava Anđušić.

Prema njegovim riječima, poseban kvalitet u dosadašnjem radu Odbora odnosno radnih grupa je to što su usaglasili svoje stavove i zakonska rješenja sa predstavnicima NVO i akademske zajednice.

"Za takav iskorak bio je potreban odgovoran i predan rad.DPS je, dakle, radila sve vrijeme, posvećena cilju da ovaj važan posao dovedemo do kraja i da obezbijedimo što bolji politički “proizvod” odnosno set predloga zakona i drugih rješenja u skladu sa najvišim standardima EU i sa preporukama ODHIR-a. Zbog takvog ozbiljnog pristupa politici decenijama smo centralna snaga crnogorske političke scene i zasigurno ćemo nastaviti da to budemo i nakon narednih Parlamentranih izbora", poručio je Anđušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније