Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 09. 2013. 17:31 >> 17:31
1

DEMOKRATSKI FRONT

Očekuju produženje roka za usklađivanje izmjena zakona

Demokratski front očekuje da će novi rok, do kog Radna grupa za izgrađivanje povjerenja u izborni proces treba da predloži set izmjena zakona plenumu, uskoro biti određen, a taj savez zalagaće se da to bude prije početka redovnog zasjedanja Skupštine u oktobru.

Članovi Radne grupe odlučili su na sjednici u utorak da od Kolegijuma predsjednika parlamenta traže produženje roka za izmjenu zakona.

Prethodni rok za izmjene zakona, koje je usvojila Skupština u maju, istekao je 10. septembra, a Radna grupa uspjela je da utvrdi nacrte zakona o biračkom spisku i ličnoj karti.

Goran Danilović iz DF rekao je agenciji MINA da je inicijativu da se od predsjednika traži sazivanje Kolegijuma, koji bi produžio vrijeme u kom Radna grupa može da funkcioniše i završi posao, uputio kopredsjedavajućim Radne grupe na vrijeme.

»I upozorio da u protivnom ulazimo u zonu u kojoj se može desiti da izgubimo kapacitet koji je na nas prenio parlament«, dodao je Danilović.

On je kazao da su, koliko mu je poznato, kopredsjedavajući Radne grupe, Milutin Simović i Srđan Milić, bili kod predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića.

»Očekujem da će Kolegijum imati brzo sjednicu i odrediti novi rok do kojeg će biti plenumu predložen set izmjena zakona, a definitivno da ćemo se iz DF zalagati da obavezno bude prije početka redovnog zasjedanja, odnosno tokom septembra«, naveo je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније