Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

03. 09. 2019. 07:12   >>  07:12 25

MANDIĆ

Dogovor DPS-a i Bečića nož u leđa opoziciji

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je da je dogovor DPS-a i Demokrata o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva velika pomoć za DPS, a nož u leđa opoziciji.

"Nema dogovora o izbornim uslovima bez tehničke vlade, bez izmjena i dopuna Ustava kojima bi se regulisao status i ravnopravnost srpskog naroda i bez popravljanja položaja SPC. Ukoliko vlast i njihovi novi partneri i dalje bude pokazivali nespremnost da se dođe do uslova za fer izbore, onda su u igri razni modeli opozicionog odgovora, od protesta od bojkota izbora", kazao je Mandić za Pobjedu.

Mandić kaže da je važno konstatovati da su svi poslanici DPS glasali za sporazum i dogovor sa Demokratama, a da ga je podržao samo jedan jedini poslanik opozicije.

"Možda je to najbolji pokazatelj šta opoziciona javnost misli o potezu Demokrata koji su se iza leđa opozicije dogovarali sa DPS i tim dogovorom značajno pomogli kriminalnom režimu da malo stane na noge nakon niza afera koji ga potresaju. Nakon svega što smo vidjeli u Skupštini, gdje su poslanici vladajuće većine branili stavove Demokrata, ocjenjujem da se Demokrate nalaze u jednom teškom, možda i nepremostivom problemu da sad nekoga ponovo ubijede da su dosljedna opozicija, da objasne zašto su odustali od dogovora sa opozicijom i odlučili se na partnerstvo i dogovor sa DPS", rekao je Mandić.

Upitan kako gleda na poruke koje se čuju od okruženja Aleksandra Vučića, sa kojim je u odličnim odnosima, da bi Srbi trebalo da uđu u vlast sa DPS-om, Mandić kaže da sa DPS-om ne sarađuje.

"Ono što je nama važno je da se Aleksandar Vučić trudi da pomogne Srbima u okruženju, da uvažava njihove predstavnike i da je snažno opredijeljen u pravcu povezivanja srpskog naroda i političara iz regiona. Nedavno sam imao zadovoljstvo i čast da budem gost državnog rukovodstva Srbije na otvaranju autoputa „Miloš Veliki“, što je događaj od velike važnosti i za Crnu Goru. To je, rekao bih, i vrlo jasan pokazatelj da Srbija i njen predsjednik osjećaju odgovornost prema Srbima u Crnoj Gori i da im je bilo važno da i tim činom pokažu da su sloga i jedinstvo najvažniji. Povezivanje Srba u regionu je veoma značajno za naš narod, i ono može da smeta samo našim neprijateljima, a ja očekujem da će u narednom periodu te aktivnosti biti intenzivirane. Mi smo najveći narod u ovom dijelu Evrope i zato je neophodno da stalno sarađujemo, posebno kada u kontinuitetu imamo neke neprijateljske poruke iz okruženja. Što se tiče DPS-a, lideri te stranke su protivnici NSD i DF, neprijatelji srpskog naroda, bogoborci protiv naše Crkve i Pravoslavlja, a sluge albanskih i bošnjačkih šovinista. Oni su snažno povezani sa organizovanim kriminalom, opljačkali su Crnu Goru, uništili njenu privredu, ugasili na hiljade radnih mjesta, itd. Sa takvima se ne sarađuje, njih što prije moramo smijeniti, a potom predati pravdi", zaključio ej on.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније