Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dnevne novine; Objavila: J.B.Č. ]

04. 09. 2019. 08:29 >> 08:30
6

TRIFUNOVIĆ

Eksponenti stranih interesa imaju baze i u medijima

Stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović kazao je da će NATO kontrahibridni tim koji dolazi u Crnu Goru doprinijeti da se, prije svega, razotkriju lažni novinari i zaustavi hibridni rat koji se vodi protiv njenih građana, a koji vode instrumenti raznih politika koji dolaze sa Istoka.

Trifunović u razgovoru za ovaj list podsjeća da se NATO tim koji stiže u Crnu Goru bavi hibridnim prijetnjama i očekuje da on pruži značajnu stručnu pomoć posebno crnogorskom pravosuđu, kako bi se efikasno protiv eksponenata, nosilaca rizika i prijetnji pravovremeno zakonski djelovalo.

Inače, u julu prošle godine, čelnici NATO-a saglasili su se da osnuju kontrahibridne timove za podršku, koji saveznicima na njihov zahtjev pružaju prilagođenu pomoć u pripremi protiv hibridnih aktivnosti i reagovanju na njih.

Trifunović kaže da će NATO tim pomoći identifikaciji prijetnji, i njenih nosilaca, a onda će raditi i sa pravosuđem.

"Treba donijeti određena zakonska rješenja koja će omogućiti da se lažni novinari iz nekih nevladinih organizacija zakonom procesuiraju i da se zakonom reguliše lažno predstavljanje i trovanje medijske sfere i uticaj na svijest građana", kaže Trifunović Dnevnim novinama.

Srpski stručnjak za bezbjednost kaže da skoro godinu dana insistira na potrebi da se odgovori na hibridnu prijetnju.

"Hibridni rat, koji se vodi u Crnoj Gori protiv njenih građana, vode instrumenti različitih politika koji stiže sa istoka. Ti eksponenti su postali toliko nasilni da je to zahtijevalo određenu vrstu akcije. Vidjeli ste, kako su vlasti Crne Gore pokušale da budu satanizovane. Vidjeli smo kako je sve ono što je vuklo Crnu Goru ka prosperitetu, članstvu u Evropskoj uniji, članstvu u NATO, dolazilo do satanizacije raznih struja i pojedinaca", kaže Trifunović.

Prema njegovim riječima, u tim situacijama su prednjačile organizacije i pojedinci koji su zapravo rukovodili interesima Rusije.

"Svi znamo da je Rusija odigrala čvrstu ulogu u odvajanju Crne Gore od Srbije i da je imala određene namjere da od Crne Gore napravi rusku bazu. Imamo i dalje eksponente takvih politika, a svi znamo kakve bi posljedice onda bile po Crnu Goru i njene građane", navodi Trifunović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније