Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 09. 2019. 08:17 >> 19:23
6

MARKOVIĆ I KONGRESMENI

Partnerstvo sa SAD važno za razvoj CG

Crnogorsko-američko partnerstvo važno je za dalji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore, i predstavlja potporu stabilnosti i evropskoj perspektivi regiona.

 

To su se saglasili premijer Duško Marković i delegacija Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koju je predvodio predsjednik senatskog Odbora za pravosuđe Lindzi Grem.

"Naše partnerstvo dodatno smo učvrstili savezništvom u NATO, za šta je ključna bila podrška Kongresa SAD. Ne zaboravljamo ni podršku nedavno preminulog senatora Džona Mekejna koji je bio uz nas kada nam je bilo najpotrebnije", rekao je Marković tokom radnog radnog ručka sa delegacijom Kongresa.

Premijer je, kako je saopšteno iz Vlade, delegaciju informisao o svim aspektima demokratskog i ekonomskog razvoja koji Crna Gora bilježi u kontinuitetu, a naročito posljednjih godina.

Marković se zahvalio na stalnoj podršci Vašingtona i razumijevanju naših prioriteta, rekavši da bez te podrške Crna Gora ne bi bila tamo gdje je danas, te da Crna Gora posebno cijeni saradnju i pomoć na jačanju vladavine prava i naših institucija.

"Bez jakih i nezavisnih institucija ne može biti prosperiteta", ocijenio je premijer.

Tokom sastanka je ocijenjeno da je Crna Gora kao politički i ekonomski stabilno društvo potpuno spremna za dodatno prisustvo američkih investicija, naročito u oblastima turizma, energetike, infrastrukture i poljoprivrede.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније