Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

05. 09. 2019. 17:41 >> 17:41

IZ URA-E PORUČILI

Plate prosvjetarima povećati najmanje 10 odsto

Građanski pokret URA u potpunosti podržava napore i zahtjeve svih sindikalnih udruženja, stručnih i neformalnih organizacija koje imaju za cilj povećanje plata zaposlenih u prosvjeti i to najmanje od 10 odsto, saopštila je danas potpredsjednica Građanskog pokreta URA, Suada Zoronjić.

Ona je istakla da su plate prosvjetara već godinama u stagnaciji i da su često ispod državnog prosjeka prosječne zarade, što je daleko od prihvatljivog.

"Imamo zvaničnike Vlade koji svakog kvartala godinama unazad izlaze sa riječima hvale o situaciji u javnim finansijama, iznose se procenti rasta ekonomije koji su među najvećima u Evropi, pa je krajnje vrijeme da blagodeti te politike osjete i građani. A prije svega oni koji su sistematski zapostavljani sve ove godine i predstavljaju jedan od glavnih stubova svakog društva i države – prosvjetari. Kako to da imamo najbržu rastuću ekonomiju, a plate prosvjetara su ispod državnog nivoa?", zapitala se Zoronjić.

Kako je navela, izgovor o tome kako nema novca ne pije vodu, jer je aktuelna Vlada svojim postupcima unazad pokazala da novca ima, ali da se on usmjerava onima kojima nije potreban.

"Da je bilo dobre volje i empatije novac od nekoliko miliona eura koji je otišao u stambeno zbrinjavanje već zbrinutih funkcionera mogao se usmjeriti za druge potrebe, potrebe onih koji godinama doživljavaju degradaciju sebe i svog poziva u ovom društvu. Vrijeme je da se takvom naopakom sistemu jednom zaista stane na kraj", poručila je Zoronjić.

Zaključuje da URA u potpunosti stoji uz one koji su stub ovog društva, a to su prosvjetni, zdravstveni i pravosudni radnici i da će uvijek podržati svaku inicijativu i napor koji ima za cilj poboljšaje njihovog standarda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније