Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

06. 09. 2019. 11:26 >> 13:06
28

MARKOVIĆ

Pritisci zbog Sinjajevine politički, a ne ekološki

Premijer Duško Marković ocijenio je da su pritisici u vezi sa gradnjom vojnog poligona na Sinjajevini "politički i destruktivni, a ne ekološki". Opoziciji je poručio da ne može ući u vladu bez izbora, te da se neće razgovarati o tehničkoj vladi.

 

Komentarišući jučerašnju odluku Vlade Crne Gore o gradnji poligona na Sinjajevini, Marković je rekao da je to definisano strateškim dokumentima i planovima države. 

"Ne možemo dovesti u pitanje razvoj vojske. To ćemo uraditi bez obzira na pritiske koji su politički i destruktivni, a ne ekološki. Mi tamo ne ugrožavamo životnu sredinu, nego je čuvamo", tvrdi Marković.

On je podsjetio da je Luštica nekada bila korišćena za vojne potrebe, a da je danas "najveći razvojni resurs, ne samo Crne Gore nego cijelog Mediterana".

"Valdanos je bio imovina koja je bila pod zaštitom Vojske. Da li je na tom prostoru bilo devastacije? Nije bilo devastacije. Sada kada je taj prostor dat na upravljanje Opštini na osnovu posebnog plana taj prostr je danas napadnut. Prema tome, pozivam ove koji žele da razapinju šatore na Sinjajevini da ih razapnu na Valdanosu i štite taj prosot od uzurpacije, kriminalne uzurpacije njihovih komšija i njihovih prijatelja i političkih saboraca", kazao je Marković.

Vlada se dobija na izborima

Premijer je novinarima, nakon otvaranja Srednje mješovite škole u Golubovcima, rekao da je DPS stav o tehničkoj vladi saopštio više puta na različite načine.

"To je stav i glas DPS-a. Tehnička vlada ne može da bude izvan onog što su programske obaveze vlade u mandatu. Tehnička vlada, kako je oni razumiju, bavila bi se samo organizacijom i regularnošću izbora. Vlada mora da se bavi finansijama, razvojem, budžetom. U sustret izborima ne možemo zaustaviti život u Crnoj Gori, a tehnička vlada bi baš bila u tom pravcu usmjerena", kazao je Marković.

Ako njen cilj zakonitost izbora, kako je rekao, to se može obezbijediti kroz birački spisak, Državnu izbornu komisija, Agenciju za sprečavanje korupcije.

"Je li to Javni servis, i obezbjeđivanje jednake zastupljenosti političkih aktera, o tome možemo da razgovaramo. O tehničkoj vladi ne, vlada se dobija na izborima, i ona u parlamentu polaže zakletvu, nudi program i odgovara građanima. Opozicija ne može bez izbora ući u vladu", rekao je Marković.

Stambena politika nije od juče

Govoreći o stambenoj politici Vlade, on je rekao da ta politika u Crnoj Gori postoji decenijama, te da nije od juče.

"Vlada je najveći poslodavac u zemlji, imamo u svojoj nadležnosti preko 40.000 državnih službenika, koji nijesu štetočine ovoj državi, nego joj doprinose. Ti službenici rade na ovakvim projektima. Da li je problem da sjutra neko iz Direkcije javnih radova, neki pomoćnik, dobije stan, a ova investicija je preko četiri miliona eura. Ili gradnja autoputa, ili što ti službenici obezbjeđuju da se puni budžet. To rade ti lčjudi, a ne oni koji bojkotuju parlament", rekao je Marković.

Dok je on na čelu Vlade, kako je rekao, stambena politika će biti promovisana kao ključna politika podsticaja državnoj administraciji da radi u interesu države.

 

 

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније