Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

06. 09. 2019. 12:00 >> 11:59

NIKOLIĆ IZ HELSINKIJA

Brisel da odlučnije pristupi politici proširenja

Politika proširenja mora biti izraz zajedničkog i iskrenog opredjeljenja Evropske unije i Zapadnog Balkana, ocijenio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić.

Nikolić je učestvovao na Interparalmentarnoj konferenciji za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku i zajedničku bezbjednosnu i odbrambenu politiku u Helsinkiju, u sklopu finskog predsjedavanja EU.

Na panelu posvećenom aktuelnim političkim dešavanjima na Zapadnom Balkanau i procesu integracije u EU, Nikolić je kazao da Brisel treba da demonstrira odlučniji pristup u nastavku politike proširenja, uz jasniju politiku prema Zapadnom Balkanu.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, rekao da vjeruje da će oktobarsko zasijedanje Evropskog savjeta dati signal za otvaranje pregovora za Sjevernom Makedonijom i Albanijom i otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja sa Crnom Gorom, što bi, kako je rekao, obnovilo poljuljani optimizam zemalja kandidata.

U radu interparlamentarne konferencije, pored poslanika Nikolića, delegaciju Skupštine Crne Gore činili su i članovi Odbora za bezbjednost i odbranu Luiđ Škrelja i Boris Mugoša i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike mr Ervin Ibrahimović.

Na konferenciji se u prisustvu parlamentaraca iz zemalja članica EU i zemalja kandidata za članstvo, u okviru odvojenih sesija i panela razgovaralo na teme: „Snažnija Evropa za evropsku bezbjednost“, „Obnavljanje transatlantskog jedinstva u globalnim odnosima“, „Razmjena viđenja o prioritetima EU u oblasti CFSP-CSDP“, i „Kuda ide EU odbrana: Snaga za mir ili vojna snaga?“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније