Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

07. 09. 2019. 13:55 >> 13:57
4

JOKOVIĆ UVJEREN

Razjedinjena opozicija ne može do pobjede

Crnogorska vlast odbijanjem tehničke vlade pokazuje šta joj najviše smeta pred izbore, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković i poručio da opozicija razjedinjena ne može do izborne pobjede.

 

Premijer Duško Marković rekao je u petak da nema razgovora o tehničkoj vladi i da opozicija bez izbora ne može ući u vladu, kao državno i političko tijelo.

"Opozicija ako uđe u izborni proces bez tehničke vlade, bez obzira kakav bio izborni zakon, rizikuje još jednu izbornu prevaru“, ocijenio je Joković u intervjuu agenciji Mina.

On je kazao da odbijanje tehničke vlade iziskuje odgovore Markovića na pitanja da li govori u svoje, ime dijela partije koji ga podržava ili cijelog DPS-a, da li je sa nekim od opozicije već napravljen tajni dogovor da nema tehničke vlade pa samouvjerenije nego prije govori o tome.

"Da li smatra da bi vlada isceniranog državnog udara i Koverte i gdje u demokratskim drzavama mogla biti formirana i da li ova ima legitimitet?“, naveo je Joković.

Kako je dodao, Marković treba da kaže da li će na tome istrajati, jer je njegov predhodnik isto govorio 2016. godine, pa je bilo tehničke vlade, i da li se on za to pita ili će odlučivati neko drugi.

Joković je, komentarišući najavljeni stastanak opozicije koji inicira predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, kazao da je problem što nijesu pozvane sve opozicione partije.

“A bez jedinstva i povjerenja u opoziciji pitanje je koliko nam trebaju i odbori i izbori”, rekao je Joković.

On je istakao da su nezadovoljni djelovanjem pojedinih opozicionih subjekata u Odboru za izborno zakonodavstvo.

“U najavi sastanka kao glavna tema razgovora je rad Odbora, a imajući u vidu na koji je način on formiran, ovu priliku bi iskoristili da iskažemo protest prema takvom djelovanju pojedinih opozicionih subjekata koji je doveo do velikih podjela i sumnjičenja i teških riječi u opoziciji u trenutku kad je bilo najmanje potrebno”, naveo je Joković.

On je kazao da će SNP, cijeneći trud Vuksanović Stanković i vjerujući u njene iskrene namjere, sa radošću prisustvovati svakom sastanku opozicije koji vodi vraćanju povjerenja među opozicijom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније