Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

09. 09. 2019. 23:07 >> 23:19

O PROŠIRENJU

Sjutra konferencija o EU

Konferencija pod nazivom Trenutno stanje Evropske unije (EU) i budućnost politike proširenja EU, u organizaciji Ambasade Mađarske u Crnoj Gori, biće održana sjutra.

boxPluginImg

Kako je najavljeno, glavni pregovarač Aleksandar Drljević učestvovaće na konferenciji koja će, kako su naveli, biti prilika za diskusiju o rezultatima i narednim koracima Crne Gore u procesu pregovora s EU.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade je najavljeno da će konferenciju otvoriti mađarski ambasador u Podgorici, Jožef Neđeši, i direktor Instituta za spoljne poslove i trgovinu, Marton Ugrošdi, kao i državni sekretar za bezbjednosnu politiku i politički direktor Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske, Ištvan Balog.

Nakon uvodnih izlaganja, u okviru dva panela biće riječi o budućnosti EU i odnosima između EU i Zapadnog Balkana, kao i o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

U panelima će, pored glavnog pregovarača Drljevića, učestvovati ministarski komesar za Breksit u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine Mađarske Sabolč Takač, šef Odjeljenja za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine Mađarske Karolj Gruber.

Učestvovaće naučni saradnik u Institutu za vanjske poslove i trgovinu Mađarske, Ana Oros, kao i predsjednica Centra za demokratsku tranziciju Milica Kovačević i predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније