Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 09. 2019. 13:17   >>  13:20 1

INICIJATIVA DF-A

Predsjednika Vrhovnog suda i sudije da bira Skupština

Najavljenom inicijativom Demokratskog fronta (DF) u vezi sa promjenama Ustava biće predviđeno da Skupština bira predsjednika Vrhovnog suda, sve sudije, ali i specijalnog državnog tužioca kojeg bi predložio Vrhovni državni tužilac (VDT), kazao je predsjednik DNP-a Milan Knežević koji se danas sastao sa članom Predsjedništva Jugoslovenske komunističke partije Vladislavom Vukovićem.

Lider DNP-a upoznao je svog gosta sa predstojećim aktivnostima DF-a sa posebnim osvrtom na najavljenu inicijativu dopuna i izmjena Ustava.

“Podsjećajući na institucionalno neizdrživ položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, Knežević je apostrofirao pozicioniranje srpskog jezika kao službenog u Ustavu, procentualnu zastupljenost srpskog naroda u crnogorskim institucijama, izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima, ali i neophodnost ozbiljnih korekcija Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je planirano oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik DNP-a  je dodao da će najavljena inicijativa DF – a biti usmjerena i na oblast pravosuđa.

“Posebno u dijelu vraćanja nadležnosti Skupštini koja bi birala predsjednika Vrhovnog suda, sve sudije, ali i specijalnog državnog tužioca kojeg bi predložio VDT, jer je nakon svakodnevnih afera koje potresaju Crnu Goru, i sramne presude u slučaju poznatom kao državni udar, više nego jasno da se radi o korumpiranom i od režima zavisnom tužilaštvu”, kazali su iz DNP-a.

Vladislav Vuković je, kako su saopštili, u ime JKPCG iskazao punu podršku inicijativi za ustavne dopune i promjene, naglasivši da u njihovim kongresnim dokumentima postoje jasne formulacije koje u potpunosti korespondiraju sa stavovima DF-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније