Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

10. 09. 2019. 14:10 >> 23:04
27

VLAST - OPOZICIJA

Damjanović pozdravlja zahtjev, DPS-u tehnička vlada neprihvatljiva

Uoči sjednice skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koja je najavljena za sjutra, nijesu približena očekivanja vlasti i opozicije. Glavni zahtjev dijela opozicije, sa jučerašnjeg sastanka o formiranju tehničke vlade, za Demokratsku partiju socijalista je politički neprihvatljiv i zakonski neutemeljen. Za ostatak opozicije, koji nije bio na sastanku, zahtjev za formiranje tehničke vlade nije novost. Za DPS i šefa posebnog poslaničkog kluba Aleksandra Damjanovića jučerašnji sasatnak nije imao ni puni legitimitet, jer mu je prisustvovala samo trećina opozicije.

Predstavnici dijela opozicionih partija juče su utvrdili ključne smjernice na kojima će temeljiti svoje političke stavove, među kojima je i otvaranje dijaloga o tehničkoj vladi najkasnije do 15. oktobra, kao i datum zajedničkog održavanja parlametnarnih i lokalnih izbora.

Vuković ističe da opozicija ima pravo da izlazi sa zahtjevima različite vrste, ali je kako dodaje drugo pitanje je da li su njihovi zahtjevi i prijedlozi razumljivi i prihvatljivi.

“U ovom slučaju mislim da se radi o jednom politički neprihvaljivom zahtjevu za nas i za crnogorsku demokratiju”, kazao je Vuković.

On navodi da opozicija svako malo izlazi sa zahtjevom da se promijeni prethodno legitimisana izborna volja građana.

“Vlada koja ima apsolutni legitimitet, koja je proizašla iz legitime parlamentarne većine, koja ostvaruje svoje nadležnosti, dovodi se u pitanje jer je sve do sada probano kada su u pitanje naše kolege iz opozicije, da bi se poboljšao položaj, koji ih ne zadovoljava”, naveo je Vuković i ponovio da zahtjev opozicije nije ni prihvatljiv, ali ni pravno, ni politički utemeljen.

On je kazao da se juče sastao manji dio opozicije i podsjeća DF nije bio dio razgovora.

“To je pokušaj, ja ću tražiti nemoguće, da bih pokušao isposlovati ono čemu se može izaći u susret”, poručio je Vuković za Radio Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније