Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

12. 09. 2019. 10:35 >> 10:33

NAKLONJENOST PROŠIRENJU

CG ohrabruje predloženi sastav EK

Predloženi sastav Evropske komisije naklonjen je politici proširenja, što predstavlja ohrabenje za države Zapadnog Balkana i dodatan motiv za intenziviranje reformi i napredak u pregovorima. To je ocijenjeno tokom sastanka glavnog pregovarača Aleksandra Drljevića sa predstavnikom Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike Vladimirom Nemcem i češkim ambasadorom u Podgorici Karelom Urbanom.

Drljević je sagovornike informisao o statusu u pregovorima, podsjećajući da Crna Gora posebnu pažnju posvećuje oblasti vladavine prava, u skladu sa novim pristupom Evropske komisije.

„Veoma je važno održati dinamiku kad je u pitanju politika proširenja, uprkos izazovima unutar EU. Naročito smo ohrabreni predloženim sastavom Evropske komisije i komesarom za proširenje koji dolazi iz države koja je snažan zagovornik proširenja EU. Ovo je trenutak koji treba da iskoristimo i trudimo se da održimo dinamiku reformi i time pokažemo da zaslužujemo punu podršku članica EU koje se zalažu za članstvo Crne Gore“, istakao je Drljević.

Nemec je istakao podršku njegove države principu regate u pristupanju EU, pohvalivši dobrosusjedske odnose koje Crna Gora njeguje.

Sagovornici su saglasni da je sprovođenje reformi važno zbog poboljšanja kvaliteta života građana Crne Gore, bez obzira na brzinu pristupanja EU i datum učlanjenja u Uniju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније