Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

13. 09. 2019. 11:53   >>  11:53

SD BERANA

Nezaposlenost zabrinjavajuća, posebno za OSI

Socijaldemokrate Berana su u više navrata ukazivale na alarmantno stanje kada je u pitanju nezaposlenost u beranskoj opštini, a kako podsjećaju u saopštenju iz kluba odbornika, taj procenat iznosi zabrinjavajućih 60 procenata. Posebno zabrinjava podatak o velikom broju osoba sa invaliditetom na Birou rada.

"Takva situacija dodatno dobija na dramatičnosti kada se uzme u obzir podatak o broju nezaposlenih osoba sa invaliditetom koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Taj procenat je, u odnosu na ostatak države, najveći u Beranama. Socijaldemokrate, kao stranka koja se zalaže za punu integraciju osoba sa invaliditetom u sve oblasti društva na ravnopravnoj osnovi, u praksi kontinuirano sprovode mjere aktivne politike zapošljavanja usmjerene na povećanje zaposlenosti", ističe se u saopštenju.

Kako napominju u SD, postoji nekoliko koristi za poslodavce u slučaju zapošljavanja lica sa invaliditetom, a jedna od njih je i subvencija zarade OSI.

"Poslodavci mogu ostvariti i bespovratna sredstva za prilagođavanje radnog mjesta i uslova rada za zapošljavanje lica sa invaliditetom, kreditna sredstva pod povoljnim uslovima za kupovinu mašina, opreme i alata potrebnog za zapošljavanje lica sa invaliditetom, te učešće u finansiranju ličnih troškova asistenta (pomagača u radu) lica sa invaliditetom. Na ovaj način nastojimo da podignemo svijest i istovremeno motivišemo poslodavce da razmotre mogućnost zapošljavanja lica sa invaliditetom, kako bismo doprinijeli njihovom punom i efektivnom učešću i uključenosti u sve sfere društvenog života", zaključuju u SD Berana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније