Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

13. 09. 2019. 16:00 >> 16:04

KOPRIVICA

"Rad Odbora iznad partijskih interesa"

Na političkoj sceni, u ovom trenutku, najvažnije je da Odbor za reformu izbornog zakonodavstva nastavi da radi, ocjenjuju u CDT-u, koji ima ekspertsku ulogu u odboru. Ukoliko se to ne desi, Dragan Koprivica upozorava da bi politička scena pala na ispitu kod Evropske unije, ali i kod građana.

 

Iako je nakon jučerašnjeg okupljanja članova Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ostalo neizvjesno ponovno, ta neizvjesnost ima ograničen rok trajanja. Dragan Koprivica iz CDT kao i ranije tako i sad upozorava da ovaj rad ne smije biti dovdeden u pitanje.

"Najvažnija stvar i najvažnija poruka je da ovaj Odbor mora da nastavi da radi Ukoliko se to ne bi desilo crnogorska politička scena bi pala na svakom ispitu, pala bi na ispitu i kod EU jer smo juče imali priliku da čujemo njihovo očekivanje. Pala bi na ispitu kod građana i mislim da bi palo na ispitu i to malo demokartskih vrijednosti koje imamo u dražavi", rekao je Koprivica.

Nerad bi dakle mogao skupo da košta, a ceh za naplatu platili bi upravo političari jednako i oni iz vlasti i iz opozicije.

"Ovaj proces je jači od bilo kog parcijalnog interesa partijskog interesa bilo koje partije u opoziciji bilo koje partije na vlasti mislim da je on razlog za ovo što sad imamo da su mu kumovali i jedni i drugi vlasti od 23. avgusta odbijanjem da riješi problem, opozicija nije bila u stanju da se dogovori na koji nacin to treba da se prevaziđe," naveo je Koprivica.

Recept za prevazilaženje Koprivica lako ispisuje - lijek je zakazivanje sjednice administarativnog odbora.

Sjednica Administrativnog odbora zakazana je za srijedu, na dnevnom redu.

Nema tačke koja bi podrazumijevala raspravu u vezi sa zahtjevom Aleksandra Damjanovića iz Posebnog kluba poslanika. No to što je nema ne znači da je neće ni biti jer ima tačke razno, a ona zna da donese i očekivano i neočekivano.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније