Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

14. 09. 2019. 12:45 >> 12:44

GA POZVALA

Predstavnici naroda zakonima da omoguće demokratizaciju

Građanska alijansa je pozvala odgovorne pojedince, predstavnike naroda, da u punom konsenzusu uspostave konstruktivan dijalog i vrate dostojanstvo Parlamentu radeći na zakonima koji će omogućiti demokratizaciju izbornog ambijanta, te na taj način omoguće bar u početnoj fazi – primjenu demokratije i njenih osnovnih principa, i osiguraju povjerenje javnosti u politički proces i državne institucije, saopšteno je iz te NVO povodom 15.septembra, Međunarodnog dana demokratije.

Kako su istakli, smatraju da je Crna Gora još uvijek u periodu tranzicije, u kojem građani nisu u mogućnosti da ostvare osnovna ljudska prava, te da je kriza danas doživjela svoj vrhunac.

"Svjesni da sprovedene reforme nijesu dale optimalne rezultate, te korupcije i kriminala koji se konstantno pominju u brojnim izvještajima međunarodnih organizacija, upozoravamo da je u posljednje vrijeme, aktiviranjem brojnih afera, došlo i do opšteg urušavanja ugleda državnih instucija te kompromitovanja ključnih političkih figura", kazali su iz GA.

Oni su pozvali građane da se uključe u sve procese kao i da aktivnije prate vođenje politike na svim nivoima, od lokalnog do državnog, kako bi svojm angažmanom spriječili zloupotrebe i dali na znanje nosiocima političkih funkcija da posao moraju da obavljaju u ime i za korist naroda.

"Međunarodni dan demokratije podsjeća nas da je demokratsko sazrijevanje proces, te da ukoliko ostanemo pasivni u odnosu na kršenja demokratskih principa, onda onima kojima smo dali mandat da se bave ključnim poslovima u državi, dajemo apsolutnu slobodu bez odgovornosti, što dalje cijelo društvo vodi ka potpunoj kriminalizaciji", saopšteno je iz GA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније