Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 09. 2019. 06:29 >> 06:31
15

ŠKRELJA

Odbor popunjen, bez rasprave o Damjanoviću

Predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore Ljuiđ Škrelja zakazao je sjednicu ovog odbora za srijedu, ali na dnevnom redu se ne nalazi zahtjev Posebnog kluba poslanika za jedno mjesto u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

 

Škrelja je Dnevnim novinama kazao da je, što se tiče Administrativnog odbora, sve jasno i da se ne može govoriti o novim članovima Odbora za izborno zakonodavstvo.

“Odbor je popunjen. Ima 14 članova, koliko predviđa Odluka Skupštine o formiranju ovog odbora i Administrativni odbor ne može delegirati nove članove, dok se ova odluka ne promijeni”, kazao je Škrelja.

Podsjetimo, poslanik i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Neđeljko Rudović kazao je prije dva dana da je Demokratska partija socijalista DPS iskrena kada govori o dijalogu, ne bi od 23. avgusta u fioci predsjednika Administrativnog odbora Ljuiđa Škrelje stajao zahtjev posebnog kluba poslanika da zauzmu mjesto u Odboru.

“Administrativni odbor tu ne može ništa. Nema mjesta u Odboru za reformu zakonodavstva. Sada bi Skupština trebalo da donese novu odluku o proširenju Odbora novim članovima, što nije realno zbog procentualne zastupljenosti vladajućih i opozicionih partija u njemu. Znači, Odbor je popunjen na bazi interesovanja koje je postojalo 22. avgusta. Poseban klub poslanika je zahtjev uputio Administrativnom odboru 15 minuta prije početka sjednice”, kaže Škrelja.

Na drugoj strani, postoji i opcija da, ako se insistira da Posebni klub poslanika dobije mjesto u Odboru, neko od opozicionih poslanika, koji žele unapređenje izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori, podnese ostavku. U skupštinskim kuloarima se govori da bi to mogao da bude upravo poslanik Neđeljko Rudović.

Rudović je, kako saznaju DN, 31. jula, sa predsjednikom Demosa Miodragom Lekićem, predao Administrativnom odboru blanko ostavku na mjesto u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva. Tada se još nije znalo ko će se povući iz Odbora Rudović ili Lekić.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније