Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

16. 09. 2019. 19:23 >> 19:29

DEMOKRATE

"Marković dodatno ugrožava evropsku budućnost CG"

Duško Marković potvrdio je danas da je premijer klasične antievropske Vlade koja vodi zemlju u izolaciju, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Crnogorski premijer Duško Marković poručio je danas odlazećem komesaru za proširenje Johanesu Hanu da brine o standardima rješavanja socijalnih-stambenih potreba u svojoj zemlji, u okvirima EU, a da će Crna Gora raditi u interesu svojih građana.

"Uvjereni smo da nema zvaničnika EU koji sa čuđenjem ne gleda na stambenu politiku Vlade Crne Gore koja je pokazala ogromnu socijalnu nepravdu koja se sprovodi prema građanima. Ovakav pristup posljednji put je viđen samo u diktatorskih režimima u kojima se funkcionerskoj lojalnoj klasi neograničeno daje i gomila bogatstvo od novca svih građana, dok narod živi u siromaštvu ili na ivici egzistencije", saopštile su Demokrate.

U saopštenju se navodi da Marković takvim izjavama dodatno ugrožava poziciju Crne Gore i njenu evropsku budućnost, "naročito ako se uzme u obzir da ni jedan argument nije na njegovoj strani".

"Moguće da je ovo samo epizoda režirane politike, po kojoj DPS ima namjeru da zaoštri odnose sa EU, kako bi pokušao na taj način odbiti međunarodni pritisak kada su u pitanju sveobuhvatne izborne reforme. DPS je od Briselskog plana u konstantnoj pasivnoj poziciji, pa ona veoma vidljivo stvara nervozu koju ni Marković ni Đukanović ne mogu da kontrolišu. Zato nije ni čudo zašto Marković udara na Johanesa Hana, jer je upravo on u punom kapacitetu stao iza Briselskog plana", kažu Demokrate.

Smatraju da je, imajući u vidu atmosferu, očekivano da takve izjave budu sve učestalije "kako se trenutak smjene vlasti bude približavao".

"Sa druge strane, izjave zvaničnika EU, nijesu iznenađujuće već naprotiv, očekivane. Crna Gora se duži niz godina prepoznaje kao zemlja organizovanog kriminala i visoke korupcije, što potvrđuje i današnji slučaj Stanković. Takođe, prethodni Izvještaj EK sa velikim brojem negativnih ocjena, pokazuje da DPS ne može da Crnu Goru vodi u društvo savremenih i pravnih država. To je činjenica koju ni dominantna većina građana ne dovodi u pitanje. Smjena vlasti je samo pitanje trenutka, otuda nervoza i izostanak samokontrole Duška Markovića", navode Demokrate.

"Demokrate će se u skladu sa evropskim očekivanjima veoma posvećeno i stručno pozabaviti pitanjem stambene korupcije i predložiti normativni okvir za borbu protiv protivpravne prakse i sakrivanja. Stambena korupcija je vid ne samo budžetske, nego i političke i izborne korupcije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније