Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 09. 2019. 11:02   >>  11:00 4

PAVIĆEVIĆ POZIVA

"Ostavke ili smjene, nema trećeg rješenja"

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević zatražio je danas neopozive ostavke svih odgovornih učesnika u lancu korupcije i kriminala, a kako je kazao, povodom snimka i svjedočenja da su najviši funkcioneri u Vrhovnom državnom tužilaštvu uključeni u koruptivne radnje.

Pavićević navodi da su crnogorski građani uznemireni činjenicom da se ime Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića dovodi u vezu sa kriminalnim krugovima i koruptivnim metodama u javnim poslovima čime je, dodaje, ugrožen ugled tužilaštva.

"Time je narušen ugled i države, pa tim povodom pozivam i predsjednika Vlade i ministra pravde i Skupštinu Crne Gore da se u skladu sa svojim nadležnostima i uticajem izjasne o ovom slučaju i preduzmu sve radnje da se ova situacija razriješi na pravedan način uz striktno poštovanje vladavine prava", kazao je Pavićević.

On je ocijenio da su građani Crne Gore svakodnevno izloženi neviđenim aferama čiji su nosioci najviši državni funkcioneri i da za to direktno odgovornom smatra Demokratsku partiju socijalista.

"Ostavke ili smjene, jer nema trećeg rješenja. Ovo kako živimo i šta nas okružuje i kakvu vlast imamo počinje da liči na divlji zapad i na scene iz holivudskih krimi filmova. Takvo stanje je neodrživo i to moramo da mijenjamo. Danas tražimo ostavke, a već naredne godine izborićemo se za promjenu vlasti i puni obračun sa nosiocima i akterima koruptivnog sistema u Crnoj Gori", izjavio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније