Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 09. 2019. 13:04   >>  13:03

MARKOVIĆ I GRČKI AMBASADOR

Ubrzati proces EU integracije

Crna Gora i Grčka imaju odlične političke bilateralne odnose, a solidnu ekonomsku saradnju potrebno je dodatno osnažiti, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i ambasadora Grčke Sotiriosa Atanasioua.

"Grčka je uvijek jasno i direktno podržavala naše državne priroitete i želim da Vam zahvalim na tome. Vaša ambasada je bila prva kontakt tačka u procesu integracije u NATO, a danas, kada smo punopravna članica Alijanse, zajedno sa Italijom, štitite naš vazdušni prostor“, kazao je Marković tokom oproštajne posjete ambasadora Atanasioa.

Marković je rekao da su u Crnoj Gori prisutne veoma kredibilne grčke kompanije, ali da ima prostora za sadržajniju saradnju i nove investicije u različitim oblastima.

Na sastanku je konstatovano da bi bolja avio-povezanost dala dodatan impuls snažnijoj ekonomskoj saradnji.

U tom kontekstu, pozitivnim je ocijenjena odluka Vlade da valorizuje aerodrome i na taj način obezbijedi unapređenje infrastrukure ali i bolju avio dostupnost. 

Sagovornici su se saglasili da je proces integracije Crne Gore i cijelog regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju od izuzetnog zanačaja za dalji napredak, mir i stabilnost.

Ambasador Atanasiou je istakao da je integracija podjedanako važna za Balkan i za EU i ocijenio da je važno ubrzati proces pregovora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније