Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

18. 09. 2019. 16:07 >> 16:48
5

OPOZICIONE PARTIJE

Hapsite kriminalce, a ne Milačića

Opozicione partije osudile su hapšenje Marka Milačića Milačića i njegovih saradnika iz Prave Crne Gore i zahtjevaju od nadležnih da ih puste na slobodu.

SNP CG smatraju da se hapšenjem Milačića pokazuje sva nemoć vladajućeg sistema.

“Imate, gospodo, sav prinudni aparat da demonstrirate silu nad organizovanim kriminalom, akterima brojnih sramnih afera koje ovih dana potresaju Crnu Goru,a ne da hapsite slobodnomisleće ljude. Okanite se proganjanja političkih protivnika”, navodi se u reagovanju.

Iz SNP-a traže da se oslobodi Milačić.

“Dozovite se pameti, revitalizujte konsenzus i pokažite da imamo potencijal da razvoj države usmjerimo ka nečem boljem i ljepšem, a za početak oslobodite ove mlade ljude.”

Iz Demokratske Crne Gore pozvali su nadležne da odmah puste na slobodu predstavnike Prave CG.

“Opozicija u Crnoj Gori nalazi se pod strahovitim pritiskom od strane svih struktura DPS vlasti. Briselski plan je utjerao strah u redove DPS-a, usljed kog gube kompas i reaguju na način svojstven diktatorskim režimima”, navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da aktivnost Milačića nije  imala elemente zbog kojih bi građanin trebalo da bude lišen slobode.

“Pozivamo vas da prestanete sa primitivnim napadima na opoziciju i da odmah pustite na slobodu predstavnike Prave CG”, saopštile su Demokrate I dodale:

“Imamo situaciju u kojoj se vode sudski postupci protiv onih koji protestuju zbog afera, a nemamo ni optužnicu protiv onih koji su akteri afera.”

GP Nova ljevica najoštrije osuđuje, kako su kazali,  prekomjernu upotrebu sile prema rukovodstvu Prave Crne Gore, Marku Milačiću  i Vladislavu Dajkoviću i zahtijeva da se otkriju i procesuiraju izvršioci iz redova policije.

“Predstavnici policije očigledno selektivnovno i drugačije intervenišu prema ljudima bliskim vlasti, a drugačije prema građanima ili predstavnicima opozicije. Policija nije ovako reagovala kad je gospodin Ban, čovjek blizak vlastima na očigled mnogo građana ošamario policajca”, navodi se u saopštenju predsjednika Saše Mijovića i dodaje:

“ GP Nova ljevica poručuje, ima nas dosta koji više nećemo ovo gledati skrštenih ruku i bliži se dan kad će narod ustati protiv ove diktature i srušiti je onako kako je došla. “

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније