Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

18. 09. 2019. 16:30   >>  16:31

MARKOVIĆ

BiH i Kosovo da računaju na podršku Crne Gore

Važno je da BiH i Republika Kosovo imaju jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu, a Crna Gora će ih podržavati na tom putu. To je saopštio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković tokom sastanka sa novoimenovanim ambasadorom Bosne i Hercegovine Branimirom Jukićem i ambasadorom Republike Kosovo Ilberom Hisom.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastancima je konstatovano da je od izuzetnog značaja unapređenje infrastrukture, prije svega putne, što je preduslov za bolje povezivanje država, ali i ubrzani razvoj ekonomija.

„Mi se dobro razumijemo i odlično sarađujemo, ali teško dolazimo jedni do drugih. To moramo promijeniti“, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Ambasador Jukić je istakao da se Crna Gora uvijek ponašala kao iskreni prijatelj BiH i dodao da dvije države imaju oko 60 bilateralnih sporazuma iz različitih oblasti.

Kako je saopštenoiz Vlade, na sastanku sa ambasadorom Hisom, osim snaženja infrastrukture, razgovarano je i o potrebi jačanja saradnje u oblasti umjetnosti, kulture i sporta.

"U kontekstu razgovora o crnogorskoj zajednici na Kosovu i Albanskoj u Crnoj Gori, sagovornici su se saglasili da je multikonfesionalni sklad veliki potencijal i snaga dvije države", poručeno je iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније