Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

18. 09. 2019. 17:47   >>  17:56 19

DPS

Želimo dijalog, ali ne dopuštamo opstrukciju

Veoma je važno da se opozicija pridruži poslanicima vlasti u radu Odbora za izmjenu izbornog zakonodavstva, poručuju iz DPS-a i dodaju da neće pristati na blokadu i izostanak napretka izbornog sistema i reformi.

„Demokratska Crna Gora je partija prepoznata po nezrelosti, netrpeljivosti prema svim političkim subjektima u opoziciji i u vlasti. Prepoznati su, dakako, i po neradu i bojkotu institucija i države“, poručuju iz DPS-a.

Kažu da je za razliku od Demokrata, vladajuća koalicija, uz ključnu pomoć predstavnika civilnog sektora i akademske zajednice radila je na izbornom zakonodavstvu, predano i naporno.

„U tom procesu važnu podršku su nam pružili međunarodni partneri, sa kojima sarađujemo u okviru institucija. Oni prepoznaju odgovoran odnos prema zadatku unapređenja sistema. Nijesmo ni tu dimenziju našeg uspjeha, poput kvazi-demokrata, samo-reklamerski i neozbiljno promovisali. To je dio radnog procesa, a Demokrate za rad ne znaju“, stoji u saopštenju DPS-a.

Podsjećaju da je na Odboru, najavljeno na trećoj, a potom i na četvrtoj sjednici Odbora, da će članovi Odbora imati priliku da se sastanu sa predstavnikom - ekspertom Venecijanske komisije ali i predstavnicima ostalih relevantnih međunarodnih institucija.

„Veoma je važno da se opozicija pridruži poslanicima vlasti u radu, a mi svakako nećemo pristati na blokadu i izostanak napretka izbornog sistema i reformi na kojima vladajuća koalicija insistira“, navode u DPS-u.

Međunarodna zajednica, kako dodaju, takođe želi da politički subjekti u Crnoj Gori urade posao po evropskim standardima i preporukama.

„Želimo dijalog i pozivamo opoziciju da nam se pridruži u Odboru, bez obzira na to što ne cijenimo dio naše političke konkurencije. Ipak, to je demokratija, a Demokratama treba političko i životno sazrijevanje da bi to shvatili“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније