Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

20. 09. 2019. 13:00 >> 13:00

BRAJOVIĆ SA AMBASADOROM

Švedska snažno podržava evropski put CG

Crna Gora i Švedska imaju odlične odnose i postoje sve pretpostavke za dalje snaženje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa ambasadorom Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Janom Lundinom.

"Razgovarano je o unaprjeđenju bilateralnih odnosa, evropskom putu Crne Gore, kao i aktuelnim prilikama u našoj zemlji i regionu", navodi se u saopštenju.

Uz zahvalnost na dosadašnjoj podršci Švedske evropskoj budućnosti Crne Gore, predsjednik Skupštine je izrazio očekivanje da će novi sastav Evropske komisije zadržati politiku proširenja visoko na svojoj agendi, što bi predstavljalo pozitivnu poruku i za druge države Zapadnog Balkana.

Ambasador Lundin je naglasio da njegova zemlja snažno podržava evropski put Crne Gore i regiona, i informisao predsjednika Brajovića da će Kraljevina Švedska u narednom periodu intenzivirati saradnju sa zemljama kandidatima za članstvo u Uniji, posebno u oblasti ekonomije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније