Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

23. 09. 2019. 11:50 >> 12:12
34

ADŽIĆ PORUČIO

Niko ne smije da prekraja teritoriju Crne Gore

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je predstavnike budvanske vlasti, koji učestvuju u organizaciji osvećenja manastira u Lastvi Grbaljskoj, da se javno odrede prema nastojanjima organizatora da teritorijalno prekrajaju Crnu Goru ili, ukoliko već ne mogu da utiču na takve namjere, da se povuku iz organizacije navedenog skupa.

Član Predsjedništva SDP-a Novak Adžić smatra da je najavljeni skup u cilju osvećenja manastira u Lastvi Grbaljskoj, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske, praćen "nedopustivno provokativnim sadržajem kojim se implicira da Boka Kotorska nije sastavni dio Crne Gore".

"Ne ulazeći u prava bilo koga da organizuje bilo kakve manifestacije u Crnoj Gori u skladu sa Ustavom i zakonom, upozoravamo da se u ovom slučaju radi o provokaciji koja u sebi sadrži elemente podrivanja Ustavnog uređenja i teritorijalne cjelovitosti Crne Gore", rekao je Adžić.

Ovo, kako je ocijenio, ne čudi ako se ima u vidu činjenica "da brojni velikodostojnici SPC u Crnoj Gori, i generalno, imaju negativan odnos prema crnogorskom narodu, državi Crnoj Gori i njenom multietničkom i multikonfesionalnom biću".

"Ne želimo da ulazimo u brojne istorijske netačnosti koje se plasiraju povodom ovog skupa, a koje su više puta u javnosti argumentovano pobijene, ali smatramo da je obaveza svih organizatora bilo kakvog skupa da poštuju državu, njen Ustav i pravni poredak i da na bilo koji, pa ni na skriveni ili implicitan, način ne podrivaju njen Ustavni poredak. SDP se, imajući u vidu sve ove činjenice, distancira od djelovanja čelnika budvanske vlasti u pogledu organizacije i najavljenog učešća na pomenutoj manifestaciji i smatra da to nije bilo potrebno ni primjereno u postojećoj konstelaciji snaga i odnosa koalicione lokalne vlasti u Budvi", rekao je Adžić.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније