Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 09. 2019. 21:21 >> 21:21
18

SEKULIĆ OCIJENIO

"Jasno je da Demokrate ne žele dogovor"

Nakon više od četiri i po sata rada u radnoj grupi za izborno zakonodavstvo postalo je više nego jasno da naše kolege Demokrate ne žele bilo kakav dogovor, saopštio je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Predrag Sekulić.

"Nije smo to odnos prema DPS-u nego i prema ostalim partijama iz vladajuće koalicije ali isto tako i prema NVO sektoru i kolegama iz akademske zajednice koji su posljednih gidimnu i po dana radili na onome što su dobra rješenja i demokratska rješenja kada su u pitanju izborni zakoni", kazao je Sekulić.

On ocjenjuje da Demokarte na ovaj način ucjenjuju DPS.

"Nije samo pitanje formalno pravno da li ćemo te radne podgrupe zvati radnim podgrupama ili će to biti neki drugi termin u pitanju je pokušaj da naše kolege Demokrate sa jedne strane ucjenjuju DPS i sve nas koji želimo da radimo na obnovi izbornog povjerenja a sa druge strane takođe ne treba izgubiti iz vida da oni, kažem, još jedanput žele da ponište sve ono što je rađeno proteklih godinu - gOdinu i po dana", dodao je Sekulić.

On je poručio da su u pitanju dobra rješenja.

"Mi tvrdimo a javnosti ćemo uskoro prezentirati da su u pitanju dobra rješenja, rješenja koja imaju podršku Međunarodne zajednice sa jedne strane i sa druge strane isto tako i rješenja koja će doprinijeti apsolutnom vraćanju izbornog povjerenja kada su u pitanju politiočke partije jer čini mi se da građani imaju dovoljno povjerenja u izborni proces samo što trebamo još mi kao političari da shvatimo da to povjerenje postoji", kazao je poslanik DPS-a.

Sekulić vjerije da će u nekom narednom periodu pokušati još jednom sa kolegama iz opozicije da nađu dobra rješenja.

"Ali ono što je izvjesno je da ćemo narednih dana imati priliku da se sretnemo sa predstavnicima Venecijanske komisije, OEBS-a i ODIR-a i da ćemo sa njima razmijeniti mišljenja o onome što su predložena rješenja koja smo usaglasili sa predstavnicima i akademske zajednice i NVO sektora", zaključio je Sekulić.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније